Başkanlık sistemi siyasi istikrar için önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başkanlık sisteminin siyasi istikrar için son derece önemli olduğunu belirtti.

Başkanlık sistemi siyasi istikrar için önemli
Başkanlık sistemi siyasi istikrar için önemli
GİRİŞ 26.03.2015 14:04 GÜNCELLEME 26.03.2015 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Başkanlık sistemi siyasi istikrar için son derece önemli. Siyasi istikrarı, yönetimdeki istikrarı, sistem açısından garanti eden bir yönetim modeli olarakbaşkanlık sistemi üzerinde hepimizin durması lazım" dedi.

Yılmaz, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen "Türkiye Ekonomisi'nin Yapısal Dönüşümü: Reformlar ve Eylem Planı" konulu toplantıda, 10. Kalınma Planı ve dönüşüm programları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin her tarafında 2023 vizyonunun sahiplenildiğini belirten Yılmaz, "Enflasyon ve faiz oranlarını 2023 perspektifimiz çerçevesinde düşük tek haneli rakamlara indirmek istiyoruz. 0 ile 5 arasındaki rakamlara indirmek ve orada da istikrarlı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Türkiye artık nereye gideceğini bilen bir ülke" ifadelerini kullandı.

Kalkınmanın ekonomiden ibaret olmadığını belirterek, işin sosyal, çevre, yönetim boyutlarına dikkati çeken Yılmaz, yenilikçi üretim ve istikrarlı büyüme konusuna da değindi.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin siyasi istikrar ve makroekonomik istikrarda önemli yerlere geldiği yorumunda bulunarak, sürecin devamı için siyasi istikrarın sürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

'Başkanlık sistemi üzerinde durmamız lazım' 

Yılmaz, belirsizliğin ortadan kaldırılmasının Türkiye için önemli olduğuna dikkati çekerek, istikrara zarar gelmesi, reformlarda kesinti olması durumunda ülkenin zarar göreceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • taşeron işçi 9 yıl önce Şikayet Et
    siyasi istikrarın yolu taşeron ve asgari ücretliden geçiyor bizler her dönem sizlere oy verdik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı