"Milli İttifak" milletvekili adaylarını tanıttı

Genel seçim öncesi tek çatı altında birleşen Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi adaylarını tanıttı.

"Milli İttifak" milletvekili adaylarını tanıttı
"Milli İttifak" milletvekili adaylarını tanıttı
GİRİŞ 20.04.2015 14:53 GÜNCELLEME 20.04.2015 14:53
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Koalisyon 'uzlaşma' demektir, kardeşlik hukukun ortaklaşa hayata geçirilmesidir" dedi.

"Milli İttifak" adını, milletin verdiğini belirten Kamalak, Cumhuriyet kurulduktan bu yana Türkiye'nin, bugün olduğu kadar yalnızlığa itilmediğini, hiçbir zaman bugünkü kadar soykırım iddiaları ile töhmet altında bırakılmadığını iddia etti. Kamalak, 56 yıldır girmek için uğraşılan Avrupa Birliğinin bile Türkiye'yi suçladığını ileri sürdü.

Kamalak, sorunların çözümü için ''Milli İttifak''ın kurulduğunu kaydederek, "Doktor nasıl hastasını incitmekten imtina ederse, biz de gönül insanlarımızı kendi vatandaşlarımızı madem ki içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarmak için yola koyulduk o halde incitmeden, kırmadan, kendi problemimizi çözelim kendi programımızı sunalım diyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Tanıtım toplantısına katılan eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de pazar günü seçim bildirgesini açıklayacaklarını bildirdi.

Bu yola inanç ve samimiyetle çıktıklarının altını çizen Destici, çatının çok daha geniş olması için çaba gösterdiklerini ve "Milli İttifak"ı iki partinin de tabanının birlikte istediğini söyledi.

Kamalak, başkanlık sistemine ilişkin bir soru üzerine, mevcut iktidarın Türkiye'yi 12 senedir başkanlık sistemi ile yönettiğini ileri sürdü.

Dünyada ve Avrupa'da gelişmiş ülkelerin büyük bölümünün hem parlamenter hem de koalisyon sistemi ile yönetildiğini ifade eden Kamalak, "Koalisyon 'uzlaşma' demektir, kardeşlik hukukun ortaklaşa hayata geçirilmesidir" dedi.

Mustafa Destici de ileri demokrasi ile yönetilen ülkelerin hemen hemen tamamında koalisyon hükümetlerinin bulunduğunu belirterek, "Bana göre koalisyon Türkiye için değil de birileri için kabus, evet bu doğru. Birileri iktidarı kaybetmeyi kendileri açısından kabus olarak görüyorlar, rüyalarında her halde bu kabusu görmeye başladılar, oylarının düşmesi ile birlikte" iddiasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Milli itifak
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tan korkun TÜRLKİYE nin koalisyon hükümetlerinden ne çektiğini bilmezmiş gibi AK PARTİYE karşı ittifak içindesiniz.
    Cevapla
  • hadi oradan 9 yıl önce Şikayet Et
    Refahyol da koalisyondu.
    Cevapla
  • Milli Göremeyiş 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan bunu görse acaba ne derdi?
    Cevapla
  • dogrucu 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi de aynısını yapmisti
    Cevapla
  • KURTALANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Barajı géçerse oy verirdim ancak yazık olacak % 2-3 lere. Düşmana yarıyacağını bildiğim için oy veremem....
    Cevapla
  • Garip faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi kolay gelsin atış herkese serbest karavana olursa da üzülmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında ‘Arapça’ tartışması! ‘CHP’nin adını bile söyleyemezsin!’
Sinan Ateş’e saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı