Tekin: Boya sistemi tekrar gelmeli

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin seçimde boya yönteminin tekrar hayata geçmesini istedi

Tekin: Boya sistemi tekrar gelmeli
Tekin: Boya sistemi tekrar gelmeli
GİRİŞ 23.05.2015 16:31 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gürsel Tekin gönderildikleri adreste ikamet etmeyen vatandaşlara ait olduğunu öne sürdüğü onlarca seçmen bilgi kağıdını basın mensuplarına gösterdi. 

Buna benzer Türkiye'nin her yerinde sayısız seçmen bilgi kağıdı olduğunu söyleyen Tekin, "Sadece bir kısmını getirebildim. Bunların hiçbiri buralarda ikamet etmiyor. Ama seçmen. Yurttaşlarımız haklı olarak YSK'ya, kaymakamlıklara, bütün kurumlara itiraz etmelerine rağmen bugüne kadar herkes konuşuyor.

Aslında herkesin susup YSK'nin konuşması gerekirken, YSK suskun bir halde bekliyor. Almanya'daki sahte imamın yaptığı gibi. Bu vatandaşların adına gelen belgeler acaba sahte oy kullanması için mi yapılmış? Bunları bilmiyoruz" dedi.

DOLAYLI SAHTEKARLIK

CHP Gaziantep Milletvekili adayı Adile Merve Altınbaş ile birlikte partisinin Üsküdar Barbaros Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Tekin bir basın toplantısı düzenledi. 

Avrupa ülkelerinde yapılan seçimlerde o ülkelerin yurttaşlarının en ufak bir kaygı taşımadığını söyleyen Gürsel Tekin, "Devletin kurumları mutlaka ve mutlaka eşit mesafede durmalı.

Aslında bizim yasamızda seçime 6 ay kala 3 tane bakanlığı değiştirmek var. Bu üç bakan aynı zamanda seçimi tarafsız götürebilmesi için tarafsızlık ilkesi içinde çalışması gerekir.

Bundan dolayı değişiyor. Aslında bu üç bakan başbakana değil YSK'ya bağlı olması gerekirken, bu da olmuyor. Kim geliyor? Bakan gidiyor, bakanın müsteşarı geliyor. Bakan gidiyor. Bakanın yardımcısı geliyor. Dolaylı bir sahtekarlıkla karşı karşıyayız" diye konuştu.

YSK AÇIKLAMA YAPMALI

Daha önceki seçimlerde oy kullanmasına rağmen 20 yıldır aynı adreste ikamet eden yüzlerce vatandaşa seçmen bilgi kağıtlarının gelmediğini söyleyen Tekin, " Yerine kim seçmen ? Faili meçhul. Bilinmeyen insanlar seçmen" dedi.

Yanında getirdiği bazı seçmen bilgi kağıtlarını kameralara gösteren Tekin, "Yüzlercesi var. Sadece bir kısmını getirebildim. Bunların hiçbiri buralarda ikamet etmiyor .Ama seçmen. Yurttaşlarımız haklı olarak YSK'ya, kaymakamlıklara bütün kurumlara itiraz etmelerine rağmen bugüne kadar herkes konuşuyor.

Aslında herkesin susup YSK'nin konuşması gerekirken, YSK suskun bir halde bekliyor. Almanya'daki sahte imamın yaptığı gibi, bu vatandaşların adına gelen belgeler acaba sahte oy kullanması için mi yapılmış ?Bunları bilmiyoruz. Bir varsayımda bulunmak istemiyorum. Onun için diyorum ki YSK bu konuda açıklama yapmalı.

Bir önceki seçimde Gürsel Tekin olarak ben aynı evde oturuyorum, gidip oyumu kullanmışım. 2015'e gelmiş oyumu kullanacağım seçmen değilim. 21 yıl önce hakkın rahmetine kavuşmuş vatandaş, şuanda seçmen. Hani biz elektronik devlet olmuştuk. Hani gelişmiştik ?Utanmadan büyük Türkiye pankartları asıyorlar. Böyle büyük Türkiye olabilir mi ?Bu kaygılarımız giderilmeli" şeklinde konuştu.


ESKİ YÖNTEMİ UYGULAMAK ZORUNDAYIZ 

Avrupa ülkeleriyle Türkiye'ye kıyaslandığında "Türkiye neredeyse çağdışı yöntemlerle seçim yapmaya çalışıyor" diyen Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: Siz bütün bu mekanizmaları oturtabilirseniz boyaya gerek yok. Bu mekanizmalar oturmamışsa boyanın zorunlu olarak kullanılması gerekir. YSK'dan rica ediyoruz. Bütün bu şaibeleri ortadan kaldırmak için bir yol var. Eski yöntemi uygulamak zorundayız. Sadece biz kaygı içinde değiliz. Dün bir çok ülkenin açıklamaları oldu. Hatta Amerika'da kırmızı çizgimizdir eğer bir şaibe olursa denildi. YSK'ya rica ediyorum. Eski yöntem boya yöntemini tekrar hayata geçirelim"


9 MİLYON SEÇMEN FARAZİ OLABİLİR

Sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Seçmen sayısının ne olup olmadığı da ciddi bir tartışma konusu. Aslında bizim 56 milyon seçmenimiz var. Sürekli şöyle söyleniyor; '9 Milyon insan sandık başına gitmedi'. Bu ne kadar doğru bilmiyoruz. Belki bu 9 Milyon farazi bir rakam. Bu seçmen güncellemeyi YSK yapamadı" dedi.


"BÜTÜN PARTİLERİN OYLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Seçim şaibelerine karşı nasıl bir çalışma yürüttüklerinin sorulması üzerine Tekin, " Başka partilere oy veren yurttaşlarımızın oylarını da namus kabul edeceğiz, sahip çıkacağız. Asla izin vermeyeceğiz bir insanın oyunun çalınmasına. Bütün siyasi partilerin güvencesi biz olacağız. Ben aynı duyarlılığı bizim dışımızdaki siyasi partilerden de bekliyorum" diye konuştu.


"HIRSIZA HIRSIZ DEMEK SUÇ"

Bir soru üzerine Konya merkezli yapılan son operasyonları da değerlendiren Gürsel Tekin, " Yeni Türkiye talan Türkiyesi. Çalacaksın, hesap vermeyeceksin. Hesap sorduğun zaman hesap verir duruma gelirsin. Türkiye'de herkes yasaklandı. Ama bir tek şey yasak değil. Hırsızlık yapabilirsiniz. Çalabilirsiniz. Hatta hırsıza hırsız dediğiniz zaman suçlu olabilirsiniz. İşte bunların dediği bu yeni Türkiye'yi tarihin derinliklerine gömmek istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • rüya 8 yıl önce Şikayet Et
    SSK,sgk konusunda çok dürüstlerse yıllardır insanları çeşitli bahanelerle oyalayarak çıkaramadıkları veya çıkartmak istemedikleri intibak konusunu halletsinler. En düşükten prim ödeyenlerin maaşlarını yükselte yükselte ,yüksek prim ödeyenlerle neredeyse eşit hale getirdiler.Bu mu dur hak adalet ???
    Cevapla
  • yolsuzluk mu ? 8 yıl önce Şikayet Et
    yolsuzluk denilince aklıma geçmişin, rezilleri oynayan ssk sı geliyor, kuyruklarda vatandaşını bekleten, ilaç kuyruğunda, emekli kuyruğunda bekletilen vatandaşımız geliyor, hortumlanan imfye yalvarılan dönemler geliyor, susuzluk geliyor, din düşmanlığı geliyor. yolsuzluk demeden önce herkes şöyle bir aynaya bakmalı sonra konuşmalı.
    Cevapla
  • rüya 8 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst olan ne boyamadan ne gazeteciden ne mazeretten ne iftiradan ne dedikodudan ne de fitneden korkar. Hayal aleminden ,masallar diyarından bu günlere ve güncele hatta gerçek yaşama dönmenin zamanı geldi de geçiyor. Boş laf konuşup reklamları bile konu edeceğinize başınızı önünüze koyup bi düşünün bakalım.a k par. söyleyipte yapmadıklarını ben burda yazarsam sayfalar yetmez.
    Cevapla
  • falan filan 8 yıl önce Şikayet Et
    konu korkmak değil.konu kendini çağdaş görmüş gerilerin görüşü bence.biz çok ileride olamazsakta bazı gelişmiş ülkeler net'ten oy kullanırken biz tekrar kullanmasın diye parmak boyamaktan bahsediyoruz çok komik.ha niye biz yapamıyoruz o gelişmiş ülkelerin yaptığını madem gelişik olduğumuzu iddia eden sizsiniz derseniz; böyle .... böyle ....
    Cevapla
  • rüya 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yol su köprü yapan bu kadar teknolojik gelişmelerle ayak uyduran ve dünya ile yarışmaya kalkışan zihniyetler , nedense şu basit meseleyi bir türlü halledemediler. Çünkü işlerine gelmiyor.Demekki her şey yol su elektrik olamıyor.Biraz da bu konular da çalışıp kafa patlatıp dünya ile yarışıp iş bitirimi yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Sorumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu gidişle "açık oylama - gizli sayım" da ister. Adamlarda utanma diye bir his yok.
    Cevapla
  • korkaklar 8 yıl önce Şikayet Et
    Utanma ile ne alaka şimdi.Bunda utanılacak bir şey yok allah utandırmasın birileri gibi.Sanırım bir keliiimeee hatası olmuş burada.Zira ,bu ülkede utanma sıralamasında chp sıralamaya bile giremez ona gelene kadar çokkkkk zat veya kurum var listeye girecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?