AK Parti'den teşkilatlara: Her şeye hazır olun

AK Parti'de hükümet kurmak için tüm alternatifler masaya yatırılacak ancak parti teşkilatına da ‘her ihtimale hazır olun’ mesajı verildi.

AK Parti'den teşkilatlara: Her şeye hazır olun
AK Parti'den teşkilatlara: Her şeye hazır olun
GİRİŞ 07.07.2015 07:57 GÜNCELLEME 07.07.2015 08:33
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanının hükümeti kurmakla görevlendireceği Başbakan Davutoğlu, muhalefet liderlerinin kapısını çalmadan önce bir basın toplantısı düzenleyerek süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirecek. 

Koalisyon hükümeti kurma çalışmalarının ilk adımı olarak bu Meclis'in bu haftaki en önemli gündemleri arasında, Meclis Başkanlık Divanı üye sayısı ve görev dağılımının belirlenmesi var. Danışma Kurulu Meclis Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplanarak siyasi partilere düşen üye sayısı ve görev dağılımını belirleyecek. Meclis İçtüzüğü'ne göre, Başkanlık Divanı Meclis Başkanı, TBMM Başkanvekilleri, idari amirleri ve katip üyeleri olmak üzere 15 üyeden oluşuyor ancak siyasi partilerin uzlaşması halinde meclis başkanvekili sayısı değişmese de, idare amiri ve katip üye sayısı artırılabiliyor. AK Parti, CHP ve HDP'nin Divan'ın 18 üyeden oluşması konusunda anlaştığı ancak MHP'nin, HDP ile eşit sayıda üye almasına neden olacağı için itiraz ettiği belirtiliyor.

'ERKEN SEÇİME HAZIR OLUN'

Öte yandan, 7 Haziran seçimlerinin, koalisyon hükümetini zorunlu kılmasının ardından Davutoğlu, AK Parti'den giden oyların muhtemel bir erken seçimde geri dönmesi için teşkilatı harekete geçirerek 'erken seçime hazır olun' talimatını verdi. İlk turda, üç partinin de kapısını çalacak olan Davutoğlu, “kırmızı çizgiler"le değil, “ilkeler"le görüşmelere gitmeyi planlıyor.

İLKELER ÖN PLANDA

Bu noktada, “Yeni Anayasa, Çözüm Süreci, Paralel Yapı'yla mücadele, ekonomik istikrar gibi milli hassasiyetler" ön planda olacak. Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumu dahil, “siyaset üstü" konuların “pazarlık dışı" tutulmasını isteyeceği belirtiliyor. Eğer muhalefet, şartlar konusunda dayatırsa, bu durumda taviz verilmeyeceğinin altı çiziliyor. Davutoğlu, görüşmeler sonrası da, ortaya çıkan tabloyu halka gerekçeleriyle birlikte açıklayacak. (yenisafak)

YORUMLAR 87
  • mustafa yıldır 8 yıl önce Şikayet Et
    yani mhp nin itirazı normal.
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    yav şu uzmanlarda bazen hiç bilemiyor.Türkiyede bu son seçim olur ona göre ha diyorlardı.Ne oldu daha seçimden 2 ay geçmedi yok erken seçim yok yeni seçim hani bir daha seçim olmayacaktı.Fakat siz şunda korkun seçim sonuçları akp yakın oy alırsa veya az oy alırsa hiçbirşey değişmeyecek daha kötü bile olabilir.Sonra her 3 ayda bir seçim olursa şaşırmayın
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    islama ve istişareye sarılmayan parti şahsi kişinin kararıyla zoraki karar alan partiler artık yürümez akp önceden kitle partisiydi milletin sözüyle ve istişare ile hareket ediyordu.Oyları artınca şımarıp şahsi karar vermeye başladı kimseyi tanımadı. şimdi kişi partisi oldu.Anapı düşün uyan yoksa geç kalacaksın akp hatamızı anladık diyorlar ama düzelmeye yanaşmıyorlar yani halk bizi hatamızla sevsin hatamızla kabul etsin istiyorlar.ama 1 hata 5 hata fazlası zarar
    Cevapla
  • ...... 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm süreci Akp ye büyük zarari olmuştur. Bence an önce bitmeli. Çünki başı boşluk hat safhaya geldi. Kurumda çalışıyorum eskiden her sade vatandaş gibi sira bekler normal seyirde devam ederken simdileri ise nerde hır çıkartip huzur bozar oldular. DIKKATE alin yoksa Akp daha çok ezilir süreç altinda
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    doğuda oylar ilde veya ilçede kullanılsın köy köy açıklanmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!