Bahçeli'den Putin'e sert tepki

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında Rusya ve Putin'i sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli'den Putin'e sert tepki
Bahçeli'den Putin'e sert tepki
GİRİŞ 01.12.2015 11:20 GÜNCELLEME 01.12.2015 11:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında partililere seslendi. Rusya devlet başkanı Putin'in ve Rusya'nın işgalci politikalarını eleştiren Bahçeli "Rusya karşısından yerimiz Türk milletinin yanıdır" dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Rusya'nın sınırlarımızın ötesinde askeri operasyonlar yaptığı, Türkmen Dağı'nı bombaladığı bilinmektedir. Ortadoğu'daki sancılı ortamı nüfuz alanına dönüştürme gayretindedir. Önce Ukrayna'ya sonra da Ortadoğu'ya gözünü çeviren bu ülkedir.

"RUSYA KESİNLİKLE ART NİYETLİDİR"

Putin, Türkiye'nin IŞİD'i koruduğunu, bu ülkeden petrol aldığını açıklamıştır. Erdoğan'ın iç politikadaki alışkanlıklarını dış politikada da sürdürmesi talihsizliktir. ABD ile Rusya arasında nasıl bir anlaşma olduğunu bilemeyiz. Rusya gerginlik ve kutuplaşma politikalarıyla Ortadoğu'ya yerleşme peşindedir. Rusya kesinlikle haksız ve artniyetlidir. Putin ateşe benzinle gitmektedir. 

Rusya düşen uçağı dert ettiği kadar, şu sorular üzerinde de düşünebilmelidir. Türkmen Dağı'nda vahşi saldırılara uğrayan Türkmenlerin hak ve hukununu ne yapacağız.

"PUTİN TÜRKİYE'Yİ NE ZANNETMEKTEDİR?"

Rusya'nın sınırımızda ne işi vardır. Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır? 82 Türkmen kardeşimizin öldürülmesine, Putin ne diyecektir? Ukrayna, Gürcistan ve Suriye'de işgal hesabı yapan Putin Türkiye'yi ne zannetmektedir? Türkmenleri hedef alan etnik tasfiye girişimine hiç kimse sessiz kalmayacaktır. İsrail'i kınayan Türkiye'nin soydaşlarımıza destek vermesi sağlanmalıdır." dedi.

YORUMLAR 14
  • Mehmet yucesoy 8 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin Bahceli vatansever bir insan. MHP'nin tek basina iktidara gelemiyecegini bildigi icin MHP'den AKP lehine taviz verip ulkenin guclu bir iktidarla yonetilmesinin onunu acmaktadir. Yeri geldiginde AKPnin kulagini cekiyor yeri geldigide de kriz ortamindan ulkeyi ve AKPyi cikariyor.
    Cevapla
  • Biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sana kesinlikle katılıyorum.çok doğru bir tespit.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    milli bir insan böyle konuşur
    Cevapla
  • Çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye Hayır Diyen Milli'mi Oluyor.
    Cevapla
  • temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    ya malesef bir iktidari elestirme sokmasa rahatlamaycak konusmasina aslinda cevabi veriyor art niyetli rus diyor sonra iktidari elestiriyor ne alaka dimi
    Cevapla
  • rauf 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam rusyayi putini elestiriyor,sonra adres degisikligine gidiyor,yahu bahceli birde havani atarken Erdogani araya sokmasan ne dersin,ucagi düsüren Türkiye elestirilen Erdogan elestiren kim putin ve rusya ya sen bahceli,ama cok enteresan dimi.
    Cevapla
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    superrrr
    Cevapla
  • Koncerto 8 yıl önce Şikayet Et
    İyisin hoşsın da hep yarımyamalaksın be bahçeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...