BDP'yi Tatlıses paniği sardı

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e saldıranlar arasında terör örgütü PKK’lıların da olması ve BDP’li yöneticilerin tutuklanması, parti içinde paniğe neden oldu.

BDP'yi Tatlıses paniği sardı
BDP'yi Tatlıses paniği sardı
GİRİŞ 27.03.2011 19:04 GÜNCELLEME 27.03.2011 19:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da basın açıklaması düzenleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıda BDP’lilerin tutuklanmasının komplo olduğunu savunmuştu. Bugün ise BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş basın toplantısı düzenleyerek, Parti Meclis üyesi Ruşen Mahmutoğlu’na yöneltilen 3 suçlamanın bulunduğuna dikkat çekti.

Beştaş, “Ruşen’e yöneltilen 3 suçlama var. Olayın faili olduğu belirtilen Abdullah Uçmak’ın evinin yakınlarındaki bir ankesörden çağrı bırakılmış. Ama konuşma olmamış. Bunun yanında mailine bir mail atılmış. Ancak mailin atılması ve okunması arasında geçen süre 1 saniye. Mail adresi bir ilaç kupürünün üzerinde bulunmuş. Bunun nasıl olduğunu kendisi de bilmiyor. Medya’nın bu anlamda bilgisiz olduğu ortadadır. Ismarlama haber yapılıyor.” iddiasında bulundu.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırının ardından aralarında BDP parti meclis üyesi Ruşen Mahmutoğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanması BDP cephesinde paniğe oldu.

Tatlıses’in, AK Parti aday adaylığı için başvuruda bulunması ve Güneydoğu’da ciddi bir oy potansiyelinin olması nedeniyle BDP üst üste açıklamalar yapıyor. BDP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Beştaş Danış, tutuklamanın Tatlıses olayı ile ilgili olmadığını öne sürerek, BDP parti meclis üyesi Ruşen Mahmutoğlu’nun örgüt üyeliğinden tutuklandığını, medyanın bu konuda bilgisiz olduğunu savundu.

DELİLLER UYDURULDU İDDİASI

BDP Genel Başkan Yardımcısı Danış, Mahmutoğlu’nun Tatlıses olayı ile ilgili tutuklanmadığını iddia ederek, şunları söyledi: “Arkadaşımız, Tatlıses suikastı ile ilgili tutuklanmadı. Örgüt üyeliğinden tutuklandı. Zaten 2010 yılından beri teknik takip altında. Öyle bir şey olsa tespit edilirdi. Arkadaşımıza sorguda sadece parti içi çalışmaları ile ilgili sorular sorulmuş. Bu komplo titizlikle hazırlanmıştır.

Bir telefon görüşmesi yok, mail adresi ise herkesin eline geçebilir. Ruşen Mahmutoğlu’nun hiç kimse ile ilişkisi olmadığı halde başkaları olayı gerçekleştirenler ile ilişkilendirilmek istenmiştir. Türkiye ileri demokrasi adına bizleri yargılamak istiyor.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • ahmet arif 13 yıl önce Şikayet Et
    bdp yi bilmem ama bu akp yandaşlarını ammada birşeyler salmış... SON MURAT.. urfa peygamberller şehri diyon diyarbakır hep böyle diyon ama apo efendi urfalıdır hazretleri iboyu dinlemezsiniz sevmeezsiniz ama kürdçe okuduğu için sövmeyi de iyi bilirsiniz çok merak ediyorum bu .bo bu gün akp dışında başka bir partiden adaylığını koysa sizbu yandaş medya ha bu haber 7 neler döşerdi birazcık insalı olun delikanlı olun.. ibrahim bdp den adaylığını koysaydı yer yerinden oynardı değilmi ama akp den koyunca sorun yok değilmi?
    Cevapla
  • Son Murat 13 yıl önce Şikayet Et
    el ciziri kurtbilim. bilim demissin. cok guzel. ne kadar bilimci olduguna bakacagiz simdi. bir ton carpiklik var dediklerinde. bdp ulkeye kafa tutuyor demissin... bdp urfaya kafa tutamuyor. zayif. mademki urfada zayif o zaman bdp bir kere tek basina kurtlerin haklarini savunamaz ? birde eger davasi o kadar hakliysa o zaman neden urfa bdpnin degil ? acik olalim urfa peygamberler sehri, urfali vatandaslarimizin bir kere imani saglam. diyarbakir ve saire hep zamaninda propagandayla cocuklari dinden imandan camilerden uzaklastirildi. pkknin zaten zaten din hakkinda soyledikleri belli marksist komunist dusunceninde dini yok saydigi belli. daha ne diyelim bilimci. bilim adi altinda kulaklarina fisildadiklarini yazmissin arkadas. gozunu ac. birde ibrahim tatlises deyince orda bir dur. ben sevmem dinlemem de hic. ama gercek su ki sadece turkiyede degil irak iran suriye lubnan urdun umman da ibrahim tatlisesi dinleyen ve sevenleri var.
    Cevapla
  • Dogan Akbaba 13 yıl önce Şikayet Et
    Olay Tatlisesin bir Yerden millet vekili olmasi degil.... Olay, Tatlises i o bölgede bütün insanlarin sevmesi,,Türkiyedeki, Suriyedeki, Iraktaki,irandaki Kürtlerin cok sevmesi yatiyor.. Bu olayi PKK yaptirdigi ortaya cikarsa,, BDP zarar görecek..yalniz Tatlisesin secildigi yerde degil, diger Sehirlerdede BDP OY kaybedecek..
    Cevapla
  • aslan demirbilek 13 yıl önce Şikayet Et
    UYDUR UYDUR. siz KÜRD HALK'ından ne istiyorsunuz biraz vicdanınız varsa vazgeçın eğer varsa tabi....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!