Tuncel: BDP'yi de kapatabilirler

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, KCK operasyonlarını değerlendirdi. Tuncel; ''BDP'yi de kapatabilirler'' dedi.

Tuncel: BDP'yi de kapatabilirler
Tuncel: BDP'yi de kapatabilirler
GİRİŞ 29.11.2011 14:24 GÜNCELLEME 29.11.2011 14:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tuncel, "Bir takım gerekçelerle BDP'yi de kapatabilirler, milletvekillerini tutuklayabilirler. Böyle bir olayın Türkiye'nin yararına olmayacağını düşünüyoruz." dedi.

Sabahat Tuncel, hakkında çıkan olumsuz haberlerle ilgili BDP İstanbul İl teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Bir aydır şahsına yönelik basında bazı haberler, bilgi ve belgeler çıktığını belirten Tuncel, bunun özel bir nedeni olduğunu düşündüğünü söyledi. Bütün bu sürecin nedenini Türkiye’de yaşanan Kürt sorunuyla doğrudan alakalı bir durum olduğunu savunan Tuncel, “Ölmek ve öldürmek üzerine yapılan siyaset ne yazık ki aşılamamıştır. Yaşamak ve yaşatmak üzerine geliştirdiğimiz siyaset, Kürt halkının taleplerinin mutlaka dikkate alınması gerektiği konusundaki yaklaşımımızı başından beri hep ifade ettik. Başından beri gizli kapılar ardından da konuşmadık. Her zaman açık olduk.” dedi.

Şimdiye kadar KCK operasyonları adı altında 8 bine yakın gözaltı olduğunu ve bunlardan 4 bin 500’ünün tutuklandığını söyleyen Tuncel, “Son dönemlerde yapılan özellikle Şeyma Güzel’le başlayan ve Cafer arkadaşımızla devam eden tartışmalarda, bu arkadaşlarımız bizim gençlik çalışanı arkadaşlarımızdır. Sanki Türkiye’de başka bir durum varmış gibi bir basın aracılığıyla emniyetin verdiği bilgi ve belgelere göre bir görüntüdür ve resimdir yayınlanıyor. 'Sebahat Tuncel ve diğer BDP’li vekiller şunla görüştü, şunu kaçırdı' filan gibi gerçekten aslı astarı olmayan yaklaşımlar içinde bir linç kampanyasına alet olduklarını düşünüyoruz. Bu kampanya nereden başlatılıyor, niye başlatılıyor? bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de şu an herkesin her an KCK’lı olabileceğini ve tutuklanabileceğini öne süren Tuncel şöyle konuştu: “Böyle bir zemin var ne yazık ki, yani olur olmaz demiyoruz ama şunu ifade etmek istiyoruz. Türkiye siyaseti açısından gidilen yol iyi bir yol değil. Yapılması gereken şey Kürt sorununda Başbakanın kendisinin dediği gibi müzakere meselesini devre dışı bırakmamak, müzakere edebileceği temel şey de BDP’dir. Biz anlıyoruz ki Anayasa yapım sürecinde AKP, BDP’yi Mecliste istemiyor. Başbakan bizim olmamızı istemiyor. En önemli neden Anayasa yapım sürecinde Kürtlerin talebini görmemek ve Kürt sorunun çözümünü başka bir bahara erteleme yaklaşımıdır. Bizim vermeyeceğimi bir hesabımız yok.

Bizim bugüne kadar yargılandığımız davaların hepsi bellidir. Söylediğimiz sözlerden dolayıdır. Söylediğimiz söz Kürt sorunun çözümü savaş politikalarıyla değil, diyalog ve müzakere yoluyla yapılması gerektiğidir. Bundan başka şey aramamak gerekiyor. Eğer gerçekten bunlar suçsa, o yüzden bunu daha yargılanmadan dava süreci devam eden gençleri terörist ilan etmeden varsa bir şey Başbakan ya da AKP parti kapatmaya zemin hazırlıyorsa bu sözlerimiz çünkü DTP’nin kapatılmasına bunlar neden oldu, BDP’yi de bu gerekçelerle kapatabilirler. Milletvekillerini tutuklayabilirler, yöneticilerini tutuklayabilirler, yapılmayan şey değil bunlar Türkiye açısından. Ama bu neye yarar kim kazanır bu önemlidir. Biz Türkiye’nin yararına olmayacağını düşünüyoruz.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 10
  • Adem Oğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Siz... Türkiye'nin Yararını Düşünüyorsunuz ha???. Yalan söyleme Aysel Tuğluk... Hem diyorsun biz her şeyi açık yaptık, gizli kapaklı yapmadık diyorsunuz hem de Türkiye'nin yararına yaptık diyorsunuz ha? Dibine kadar yalan..Takiye yapıyorsunuz... Bırakın bu ayakları... sizn yararını düşündüğünüz tek şey apo, pkk ve kürtçülük... siz nere... Türkiye'yi düşünmek nere... yalanınıza kıran girsin...
    Cevapla
  • ahmet türkmen 12 yıl önce Şikayet Et
    öldürmek üzerine yapılan siyaset.... ya kardeşim terör örgütü benmiyim şimdi siz askere kurşun sıkmadınızda asker geldi sizemi sıktı durduk yere ve ayrıca kürtler talep ettikleri her hakkı eskiden beri bir demokrasi anlayışı içinde yürütseydi şimdiye kadar çooktan almış olurlardı bunu kendieride çok iyi biliyorlar. ama onların isteği bu hakları kazanmaktan daha derin istekler yada onların bir isteği yok asıl istek sahipleri çoook şey istiyorlar...
    Cevapla
  • Mehmet Emin 12 yıl önce Şikayet Et
    PKK terörünü lanetle kınamayan BDP'yi Lanetle kınıyorum. Silah zoruyla, tehditle topladığınız oylar boğazınıza dizilsin. BDP, Kürt Halkının yüz karasısınız. Allah sizi, Kürt halkı eliyle kapanmıştan beter etsin.
    Cevapla
  • 1299 12 yıl önce Şikayet Et
    partinizi kapattırıp mazlumu oynamaktan başka kirli oyununuz kalmadı mı?. herhalde zil çalıp oynarsınız "partimizi kapattırdık" diye.
    Cevapla
  • hanefi ünal 12 yıl önce Şikayet Et
    . Korkma bayan ;ha kapatılmışınız ha kapatılmamışınız ne farkeder...Bu halinizle kürt kardeşlerimiz sizin kötü niyetlerinizi daha iyi görüyor;sizi daha iyi tesbit ve analiz ediyor...Adeta sizin art niyetlerinizi okuyor...Sizin bu halinizi,sizden iyi kimse anlatamaz...Yolunuza devam edin;bakalım yolunuzun ucu nereye çıkar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!