Bucak aşireti yeni partisini belirledi

Doğru Yol Partisi'nin baraj altında kalmasının ardından siyaset alanında istediğini bulamayan Bucak aşireti, yerel seçimler öncesinde yeni partisini belirledi. Aşiret, Saadet Partisi saflarına geçiyor.

Bucak aşireti yeni partisini belirledi
Bucak aşireti yeni partisini belirledi
GİRİŞ 30.07.2012 12:25 GÜNCELLEME 30.07.2012 14:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Aziz İstegün'ün haberi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde etkili olan ve Susurluk skandalıyla adını duyuran Bucak aşireti, yerel seçimler öncesinde yeni partisini belirledi. Varılan anlaşmaya göre, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak önümüzdeki günlerde Saadet Partisi rozeti takacak.

Eski DYP milletvekili ve Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak'ın kardeşi olan belediye başkanı, yerel seçimlerde Saadet'ten aday olacak. Bucak aşiretinin daha önce MHP'ye geçmek istediği; ancak genel başkan Devlet Bahçeli'nin bu talebe olumlu yanıt vermediği belirtildi

Şanlıurfa'daki bazı aşiretler, 12 Haziran 2011 seçimlerinde büyük hayal kırıklığına uğramıştı. AK Parti'nin 10, BDP'nin 2 milletvekilliği kazandığı Şanlıurfa'da bağımsız adaylar sandıktan çıkamadı. AK Parti'nin liste dışı bırakmasının ardından seçimlere bağımsız aday olarak giren Zülfikar İzol, Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak, Şeyhanlı aşiretinden Mahmut Cevheri ile Zeynel Fatih Şıhanlıoğlu milletvekili seçilmelerine yetecek oyu alamadı.

ZAMAN

YORUMLAR 11
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu. elbette doğru söylüyorum,ayrıca ne dediğimi de çok iyi biliyorum. yandaşı olduğun kürt ulusalcısı partiye oy verenler de aşiret mantığı içinde hareket ediyorlar. kürtlerin en büyük aşireti pkk aşiretidir, en büyük aşiret reisi de bebek katilidir. aşiretin reisi ve aşiret ne emrederse o oluyor,onlar kime oy verin derse ona oy veriliyor. hangi adayın seçilip seçilmeyeceğine bile bebek katili ve aşiret karar veriyor, istemediğinin üzerini çiziyor, hiç birinizde gıkınızı bile çıkaramıyorsunuz. bir kere partiniz apo'ya karşı çıkacak gibi oldu, adam höst diyince herkes sustu, bir daha da kimse ağzını bile açamadı. aşiretse aşiret, aşiret ağasıysa aşiret ağası, şıhsa şıh,marabaysa maraba... değişen ne var? kandil'den şak diye emrediliyor, kürtçü kürtler tak diye bir kürt ulusalcısı olan partiye oy veriyorlar. kürtçü olmayaların da seçim bürolarını molotofluyorlar.
    Cevapla
  • ersin 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık. erbakan hayatta olsaydı, asla izin vermezdi. hele bunların sedat efendisi yüzünden erbakanın başına az mı çuval örüldü!
    Cevapla
  • ömürcan 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu arkadaşlarımızın göremediğiii.... neden herşeye bu kadar muhalif olunur ki.. bucak aşiterinin hesabı siverek belediye başkanlığını almak ve tabi ki meclis üyelikleri ve tabiki belediye encümenliği... ve tabiki burada devam eden rantın gene bucak aşireti adına devam etmesii... olay buuuu.. yoksa ne vekillik ne de bakanlık var bu hesaptaa.
    Cevapla
  • ömürcan 11 yıl önce Şikayet Et
    bu arada siverek 111000 nüfuslu bir yer miş. yani ufak da değil. demek ki bayağı ekonomik rant var. düşünsenize... yüzlerce işçi çalışıyor. ayrıca memurda var.. ihaleleri zaten saymıyoruz. ya imar durumundan kazanılacak olan ranttan ne haver. eeeeeeee. bunlar bucak aşiretinde ise şimdi bu aşiret bu işi bırakmak ister mi. tabi ki kendine bir parti arayacak adam. aramasıda zaten çok normalllllllllllllll... allhu alem tütün personelin soyadı bucak tır. iş alanların adı bucaktır. taşaronları da bucak tır. ihaleyi kazanalrda bucaktır. eeee. nede olsa sedat bucak bu işlerde cok tecrübelidir. kimseye kaptırır mı paraları. bir parti aramasıda zaten bu yüzden olmalı.aslında bağımsız koysun dicem ama, neden bağımsız koymaz ki.. hııııııı. bu süre içinde akp güçlenmiş olabilir böyle düşünüyor olabilir bucak aşireti. zaten bucak aşireti korucıu ordusu değil mi.. eeee, pkk zaten siverekte sanrımı yoktur.neyse, iş nereye uzadı yaaa.
    Cevapla
  • mesut özdemir 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazar . memleketine niye bukadar fransız kalmışsın bu konuda hayret adamlar kılınç kuşanıp biat edereler ken bir oyun hükmü ne olsun be; yeni çerilerin padişaha olan sadakatı gibi onlarında ağalarına var sadakatı asırlık bi gelenek ve yöntemle yönetiliyorlar onlarında var bi kuralı ayası her ne kadar tasvip etmesemde kabullen mesemde bu acı ama gerçek bu durumu aşağılık olarak görmeden değerlendirp haydi çocuklar okula demeliyiz ......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!