Gökçek: Nazlıaka milletin hakkını nasıl çalarsın?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya "Milletin hakkını nasıl çalarsın?" diye sordu.

Gökçek: Nazlıaka milletin hakkını nasıl çalarsın?
Gökçek: Nazlıaka milletin hakkını nasıl çalarsın?
GİRİŞ 27.09.2014 14:59 GÜNCELLEME 27.09.2014 14:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında, “Su meselesinde her gün yeni açıklamalar yapılıyor. Nazlıaka, basın toplantıları yapıp ‘bataklıktan nasıl kurtulurum’ diye düşünüyor. Filmlerdeki gibi kıpırdadıkça batıyor” dedi.

Aylin Nazlıaka’nın ASKİ’nin üzerine düşen görevi yapmadığını iddia ettiğini ve site yönetiminin ASKİ’ye verdiği dilekçeyi gösterdiğini hatırlatan Başkan Melih Gökçek, dilekçeyi basın mensuplarına dağıtarak, “Sen bu kuyunun pis su olduğunu ve hastalık kapabileceğini verdiğin dilekçede itiraf ediyorsun. Hani temiz su içiyordun? Sırf bedava diye neden bu suyu içiyorsun. Utanmıyor musun? Suyu bahçede kullandıklarını yazıyor ama kullanmıyor. Konutlarda da bu suyu kullanıyorlar” dedi.

Başkan Gökçek, kuyulardan Devlet Su İşleri’nin sorumluğu olduğunu, ASKİ’nin sadece kuyunun atık suyuyla ilgilendiğini belirterek, “O yüzden bize bildirmiş ve biz de ‘tamam’ demişiz. Biz hangi işlemi yapmalıymışız? Abone olmak istiyoruz dediler de hayır mı dedik? Yıllarca bedava suyu kullanmışsın işte” diye konuştu.

“Ey Aylin, Ankara’nın suyuna niye çamur atıyorsun? Meşhur bir söz var. Yatacak yeri yok” diyen Başkan Gökçek, “Bugün kalkmış Twitter’da ‘Melih Gökçek’i takibe devam edeceğim. Bugün imarla ilgili açıklama yapacağım’ diyor. Yok öyle konu değiştirme. Seninle televizyona çıkana kadar sudan başka bir şey hakkında konuşmam. Seni televizyonda bir yakalayayım, milletin huzurunda iyice meseleleri tartışıp millete göstereyim ondan sonra diğer sorulara cevap veririm” dedi.

“2001 YILINDAN BU YANA AYDA 1.17 METREKÜP SU HARCANMIŞ”

Yeni belgeleri tek tek basın mensuplarına dağıtan Gökçek, Nazlıaka’nın oturduğu sitedeki 2001 yılından bu yana kullanılan şebeke suyu faturalarını da açıkladı. Başkan Gökçek, “Bu dağıtılan belgelerde de 2001’den bugüne kadar Aylin’in ve komşularının ASKİ’ye ödemiş olduğu para yazıyor. Ortalama daire başına 1.17 metreküp düşüyor. Aylin bir metreküp su harcamış ama haberi yok. Güya kaçak su kullandığından haberi yok. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan çıkıp Ankara’nın hakkını savunuyorum diyor” diye konuştu.

“ŞEBEKE SUYUNUN TEMİZLİĞİ YENİ RAPORLARLA BİR KEZ DAHA KANITLANDI”

Nazlıaka’ya, “Ankara’nın suyunda ne var?” sorusunu yönelten Gökçek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ankara’nın suyunda bir şey yok ki. Son analiz raporlarını dağıttık. Halk Sağlığı Kurumu’ndan rica ettik ve bir tahlil daha yaptırdık. Onun da raporu burada. Hemen hemen hepsinde rakamlar ASKİ’nin sonuçlarıyla birebir. Bundan sonra özel laboratuarlarda da yaptırmayı düşünüyorum. Belge belge diye tutturuyorlar. Bunun için bazı yerlere de analiz yaptıracağım. CHP Milletvekili Aylin ve odalar, insanları suyun kirli olduğuna inandırmak için çaba sarfettiler. Propaganda aracı olarak gösterdi. Bir anket yaptırdım, CHP’lilerin yüzde 80’i suyun kirli olduğuna inandırılmış. Yani kitlelerini inandırmışlar. Bu insanları da CHP’li de olsalar suyun temiz olduğuna ikna etmek mecburiyetindeyiz.”

“NAZLIAKA BUNUN HESABINI VERMELİ”

Şebeke suyunun kirli olduğunu iddia eden Nazlıaka’nın raporlarla bir bir çürütülen bu iddiaları nedeniyle hesap vermesi gerektiğini söyleyen Gökçek, “Kanun bunu hırsızlık kabul ediyor. 1-3 yıl arası cezası var. Sen bir milletvekilisin, milletin temsilcisisin. Nasıl kaçak su kullanırsın? Nasıl milletin hakkını çalarsın? Gecekonduda oturan bir vatandaş düzgün bir biçimde faturalarını ödesin, ondan sonra Aylin (Nazlıaka) kalksın ayda 2-3 lira ödesin. Reva mı bu? Ondan sonra da ‘Halkçıyım’ diye geziyor. Sen halkın hakkını yiyensin. Vatandaşın hakkını cebellezi edensin. Yani cebine atansın. Milletin hakkını cebine atıyorsun” dedi.

CHP Milletvekili Nazlıaka’nın oturduğu sitenin deposundaki suyu tahlil ettirdiği ve suyun temiz çıktığı iddialarına da açıklık getiren Gökçek, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tahlili medyanın huzurunda yaptık. Hem arıtmadan çıktıktan sonra hem de çeşmeden aldık, arkasından da depodan aldık. Klor olmadığı için 200’lere çıktı değerler. Ancak Nazlıaka, bizden sonra suya kloru attırmış ve bu tahlili yaptırmış. Tabi mikrop üremez. Ankara’da herkes enayi, bir tek o akıllı. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Tamamen pis bir kuyu, pis bir depo ve kaçak bir su. İçine klor at ve ‘benim suyum temiz’ diye konuş” ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK TELEVİZYON ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Çıktığı her program ve basın toplantısında Aylin Nazlıaka ile canlı yayında karşı karşıya gelme teklifini yineleyen Başkan Gökçek, bir kez daha bu teklifi yaparak, “Aylin cesaretin varsa gel televizyona çıkıp tartışalım. ‘Tarihini, yerini ben tespit ederim’ demiş. Tamam bekliyorum. Bir sefer dürüst ol ve lafını yeme. Halk TV’de çıkalım istersen. Açık kart. Ama biliyorum ki çıkmayacak. Çünkü halkın karşısında rezil olacak. Kendi lafıyla söylemiş olduklarını ortaya koydum. Aylin’in peşini bırakmak yok, söyledikçe batıyor, bataklık içinde kayboluyor” diye konuştu.

“SİTEDE BİR TEK NAZLIAKA TEBLİGATI KABUL ETMEDİ”

Nazlıaka’nın bir daha milletvekili seçilemeyeceğini, bunun CHP milletvekilleri arasında da konuşulduğunu öne süren Başkan Gökçek, Nazlıaka’nın daha önce açıkladığı “Cezam neyse öderim” sözünü de hatırlatarak, “Ama sitede ceza tebligatını almayan tek kişi o. Cezası neyse ödermiş ama tebligatı almıyor. Her şeyi yalan üzerine kurulu” dedi.

Sitede tek bir abone gözüktüğünü ve bu yüzden de şimdiye kadar ASKİ’nin faturalarla herhangi bir inceleme yapma gereği görmediğini ifade eden Başkan Gökçek, bir gazetecinin “Aylin hanımın villasında kaçak yapı olduğu iddiasına ilişkin ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da, “Çankaya Belediyesi’ne yazı yazıldı. Oradan plan projelerini bekliyoruz. Ona göre tetkik edeceğiz” cevabını verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • volkan9015 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu adamı bunun için seviyorum.... yalanlarını ortaya çıkarmakta uzman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak