Çok sert tepki: İki yüzlüdür, riyakardır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de uçuşa yasak bölge teklifini kabul etmeyen ülkelere çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 21.03.2016 15:49 GÜNCELLEME 21.03.2016 15:49
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde '5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı - 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi 'ne katıldı. 

MÜLTECİ KONUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile yürütülen mülteci konusuna da değinerek şunları söyledi:

"Mülteciler arasında bir insan pazarı kurup oradan nitelikli eleman seçme gibi gerçekten vicdan ve ahlakla bağdaşmayacak kotalar, arka plandaki trajediyi ortadan kaldırmıyor. 3 milyon mülteciyi alırken biz böyle düşünmedik.

SURİYE'DE UÇUŞA YASAK BÖLGE

Bunda Avrupa'dan beklentimiz hiç değilse bu insanlar için kendi ülkelerini yaşanabilir hale getirebilir çabalarımıza daha fazla destek vermeleridir. Suriye'de uçuşa yasak bölge ve terörden arındırılmış bölge teklifimizi kabul edemeyen, buna karşı mültecilerden şikayet eden herkes iki yüzlüdür, riyakardır.

Türkiye'ye yönelik terör tehditlerinin engellenmesine de katkı sağlayacağı için bu teklife karşı çıkanların eli, ölen her masumun kanıyla biraz daha kirlenmektedir. Biz inancımız ve kültürümüze uygun şekilde terörle mücadele etmeye de mağdurların ve mazlumların elini tutmamaya devam edeceğiz. Avrupa varsın kendi öz eleştirisini kendisi yapsın, bizim burada yapacak çok işimiz var." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 44
  • Ekrem HAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Sırf Suriye politikasından ötürü bile Allah Uzun Adam'dan razı olsun O'nu cennetine koysun; var mı mazlumları savunan başka birisi gece gündüz demeden canla başla çalışıyor...
    Cevapla
  • YABAN 8 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar seninleyiz reis türk milleti olarak sana inanmayanlar zaten bizden değil
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Askerpolis aslanlarımıza,Allah’tan her zaman destek ve dualarımızla, milletimiz cesurdur yiğittir aslandır milli seferberlik bilinci ile hareket ederek milli birlik ve beraberlik içinde emperyalistlerin kurduğu bütün terör örgütlerini darmadağın edip sonlandıracağız. İnşallah.
    Cevapla
  • damardan 8 yıl önce Şikayet Et
    yakalıyorsun milleti,ondan sonra istediğin yöne çevir.
    Cevapla
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    cek sert olmuş tepki artık kimse bişey diyemez rahat olun
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    biz senin Ecevit dönemlerini Ahmet Necdet sezer dönemlerini de iyi biliriz gezizekalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim kampanyası! İşte yeni liste...
Malulen emeklilik için bunları yaşayanlar dikkat! 10 yıl erken emekli olabilirsiniz...