Deniz Gezmiş, Öcalan ve 12 Eylül

12 Eylül askeri darbesinde hem Türkiye'nin, hem de gençlerin çok uzun yılları kayboldu. Darbe, Ülkücüleri kurtardı mı? Darbecilerin vicdanı rahat mı? Tek bir cinayeti olmayan Deniz Gezmiş asılırken, Öcalan ve yandaşları niye besleniyor?

Deniz Gezmiş, Öcalan ve 12 Eylül
Deniz Gezmiş, Öcalan ve 12 Eylül
GİRİŞ 11.09.2007 18:38 GÜNCELLEME 11.09.2007 18:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Göktürk Tunçtürk

Haber - Analiz


12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 27 yıl geçti.

Darbe sırasındaki siyasi sorumlu zat ile darbe konseyinin başı da vicdanları rahat bir şekilde aramızda. Şapkasını alıp demokratik yönetimi ara rejimcilere teslim edip giden zat, şimdilerde birilerine siyasi akıl babalığı yaparken, birisi de çıkıp titreyen ellerini göğsüne götürerek ‘Vicdanım rahat. Bir sağ’dan bir sol'dan idam ediyorduk ki eşitlik sağlansın’ diyor.

12 eylül öncesi Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı ve Hüseyin İnan fırtınası vardı. Türkiye üzerinde oyun oynayan ve Amerika ile süper devlet olma yarışında Türkiye’de hakimiyet sağlamayı amaçlayan Sovyet Rusya gençliğimizden önemli bir kısmını ‘Devrimci’ adı altında Marksist-Leninist grubunu KGB vasıtasıyla koordine etmeyi başarmıştı.

Ve bu sözde devrimcilerin yakalarına ‘Komünizme’ hizmet ettiğini gizlemek için de Atatürk’ün Kocatepe ye çıkış rozetini taktırmıştı. Deniz Gezmiş bu akımın en gözde lideriydi. Sözle sistemin değişmesini istemişti. Gün geldi Deniz gezmiş ve arkadaşları asıldı. Suçları; devlet düzenini silahlı örgütle değiştirmeye çalışmaktı. Gezmiş’i ve arkadaşlarını astıran aynı devlet; şimdi 35 bin insanımızın ölümüne ve ülkenin alt-üst olmasına sebebiyet veren terörist başı-bebeklerin katili Öcal’an ve yandaşlarını besleyip, meclislere sokuyor. Bu mantığa baktığımız da Deniz Gezmiş ve arkadaşları bu vampirlerin yanında sütten çıkmış ak kaşıktır.


DARBE ÜLKÜCÜLERİ KURTARDI


Yazının devamı için tıklayın


Cafesiyaset

YORUMLAR 4
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    deniz gezmiş. silahlı eylem yapması önemli değil örgüt lideridir abdullah öcalanda fiili olarak adam öldürmedi ama kurduğu örgüt vasıtasıyla masum binlerce kişiyi katletti deniz gezmiş idamı haketmişti.bu arada söyleyim 12 eylül darbesi sağ kesimi kuvvetlendirdi darbeler hep solcuları ezdi.
    Cevapla
  • orhan karabulut 16 yıl önce Şikayet Et
    ne diyelim ki;. Her zaman türklüğümüzle övünür,çalışır ve kendimize güveniriz.Güzel de kendi başbakanımızı,üç fidanları dar ağaçlarında sallandırmadık mı?Sağ-sol demeden dengelemek için rastgele adamları içeriye tıktırmadık mı darbelerde.....
    Cevapla
  • devrim sever 16 yıl önce Şikayet Et
    tabi yorumlanırsa. yıne akılalmaz bir haber mahseti peki bunları veriyorsunuzda bunların perde arkaları nasıldı onun hakkındada bilgverirmisin devlet askeri diktatörlerle yonetiliyorve binlerce kişinin olmesine sebeb olup asılıyor bunların gerçeklerinidde dile getirsenize 1970-80 ları bilen biri konussun adam akıllı habermahsetleri yapın şuan ceza evinde bulunan bir liderdir devlet bundan hic birzaman üstünluk kazanmamıs ve kazanmayacakta yıllarca pesinde kosmus ama hala yakalamıs degil ve yakalamayacakta
    Cevapla
  • yusuf YILMAZ 16 yıl önce Şikayet Et
    sezarın hakkı sezara. çok önemli bir konu yazıkki cinayet dahi işlememiş insanlar asılırken polise askere silah sıkan sivil vatandaşlarımızı çoluk çocuk demeden katlettiren kan içici vampir krallara layık bir şekilde hemde fakir fukaranın vergileri ile bakılıyor. irtica irtica diyenler onlar kendilerini çol iyi biliyorlar öncelikle bu konuları halletsinler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor