Kuzey Kore o iddiasını yineledi

Kuzey Kore, füzeye yerleştirilebilecek kadar küçük nükleer başlıklar geliştirmeyi uzun zaman önce başardığı iddiasını yineledi.

Kuzey Kore o iddiasını yineledi
Kuzey Kore o iddiasını yineledi
GİRİŞ 20.05.2015 16:43 GÜNCELLEME 20.05.2015 16:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu'nun, resmi KCNA ajansı tarafından yayımlanan açıklamasında, Pyongyang yönetiminin nükleer silah kabiliyetlerinin, "uzun zaman önce minyatürleştirildiği ve çeşitlendirildiği" ifadesine yer verildi.

Güney Koreli ve Amerikalı uzmanlar, Kuzey Kore'nin, bilinen üç nükleer denemesi nedeniyle önemli teknolojik gelişmeler kaydettiğini kabul ederken, bazıları, bu ülkenin ay başında yaptığını açıkladığı denizaltıdan fırlatılan füze denemesini şüpheyle karşılıyor.

Kuzey Kore, 9 Mayıs'ta denizaltıdan fırlatılan yeni geliştirilmiş bir balistik füze denemesi yaptığını duyurmuştu. Kuzey Kore ajansının haberinde, bizzat Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yönettiği balistik füze denemesinin başarılı geçtiği belirtilmişti.

Bazı güvenlik uzmanları, Kuzey Kore'nin denizaltılardan füze fırlatma kabiliyetine sahip olmasının, bu araçlardan atılan füzelerin karadan atılanlara göre fırlatmadan önce tespit edilmesinin zor olması nedeniyle endişe verici bir gelişme olduğunu belirtiyorlar.

Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde balistik füze teknolojisi geliştirmesi yasak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • rikardo 8 yıl önce Şikayet Et
    irandanda sapık mehdi inançlarındanda takiyelerindende bıktık! harala gürele imzayı çak ele ellleri alttan tut hele israile ve amerikaya okeye dörtlü ol hele..! göster hele gel beri öldür müslümanları göğsünü gere gere..!
    Cevapla
  • HÜSEYN 8 yıl önce Şikayet Et
    1624 te Bağdatta 100 bin müslümanı katleden Şii İrandan sonra,Irakı silindir gibi ezen milyonlarca müslümanı katleden sözde Türkiye müttefiki ABD oldu.Sonunda ne mi yaptı?Sözde düşmanı olduğu İran'a Irakı teslim etti gitti.İranın ABD ve İsraille hırlaşması-haritadan silmesi vs.hepsi göz boyama hepsi mizansen.Çünkü İslam coğrafyasının gizli müttefiki ortak düşmanlarıdır.
    Cevapla
  • dadaloglu 8 yıl önce Şikayet Et
    eray akalın Kuzey Kore için söylediğin belki doğrudur. Fakat İran konusunda yanılıyorsun. Belki İran bahsettiğin tarzda nükleer güce ulaşmış olabilir. Fakat emin ol bu gücü ne ABD'ye ne de İsrail'e karşı kullanmaz. İslam devletlerine karşı kullanır. Çünkü bu devlet zaten bahsettiğimiz devletlerin deyim yerindeyse Ortadogu'daki taşeronudur.
    Cevapla
  • eray akalına 8 yıl önce Şikayet Et
    iran müslümanları katletmiyor derken, aç bi geçmişlerini oku tarhite müslüman ülkeler dışında biriyle savaşmışlarmı?, daha suriyede iranın yaptıklarınından hiç bahsetmiyorum bile
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    dadaloğulu,iran asla amerikanı taşeronuluğunu yapmaz,tam tersine bizim devletimiz yaptı.Yaptı diyorum ,çünkü eskisine göre artık bizde amerikaya destek vermiyoruz. İran hiçbir zaman müslümanları katletmiyor.Yanlız sen ortadoğu konusunda yanlış bilgilere sahip olduğun için ,sana öyle gözüküyordur.Hiç senin sandığın gibi değil aslında... İran mehdi as. ordularına ortam hazırlıyor.İran olmasaydı amerika daha çok nufuz edecekti ortadoğuya...
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kore başkanı pis bir devle adamıdır.Sevdiğim yönleri ise amerikaya kafa tutmasıdır. İran ve kuzey kore amerikayı bitirecek güçtedir.Çünkü bu iki ülke yemedi içmedi parayı nükleere yatırdı.
    Cevapla
  • naim 8 yıl önce Şikayet Et
    lafla kafa tutarlar tabi. daha rusya ile çini saymadın bugün bu dört ülke birleşsin yine amerikaya birşey yapamaz. ilerde ne olur bilmem. senin kore ne gelirsek ufacık bir müdahale olsun ordusu saddamın ordusu gibi dağılır gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri