Korkan damat gelini bırakarak kaçtı!

Yöreye özgü geleneksel düğün eğlencelerinden "düğün işkencesi" nedeniyle düğün sonrası kendisine yapılacaklardan korkan damat, gelini bırakarak kayıplara karıştı.

Korkan damat gelini bırakarak kaçtı!
Korkan damat gelini bırakarak kaçtı!
GİRİŞ 20.11.2017 00:17 GÜNCELLEME 20.11.2017 00:17
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Manisa'nın Yuntdağı yöresine özgü geleneksel düğün eğlencelerinden "düğün işkencesi" nedeniyle düğün sonrası kendisine yapılacaklardan korkan damat, gelini bırakarak kayıplara karıştı.

Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi'nde geçimlerini tarımla sağlayan Ferhat Balaban (26), Berivan Aksoy (26) ile dünyaevine girdi.

Genç çift için oturdukları mahallede bugün düğün töreni düzenlendi.

Düğün sonrası sağdıçları tarafından kendisine yapılacak olan "düğün işkencesinden" haberdar olan damat, gelinin eve getirilmesi sırasında, evin arka bahçesinden kaçtı.

"500 LİRA ÖDÜL"

Damadın sağdıçlarından Cihan Balaban, AA muhabirine, geleneklere göre mahallede evlenen her damada "işkence" yapıldığını belirterek, ilk defa bir damadın mahalleyi terk ettiğini söyledi.

Diğer sağdıçlarla beraber sabaha kadar bekleyeceklerini ifade eden Balaban, şöyle konuştu:

"Yıllardır bizim mahallenin bir geleneği ve göreneği var. Sağdıçlar olarak düğünün güzel olması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu zamana kadar görülmemiş bir şey oldu. Damat mahalleyi terk etti. Geçtiğimiz senelerde bize yapılan işkencelerin acısını çıkarmak istiyoruz. Damadı bulup getirene veya saklandığı yeri söyleyene 500 lira verilecek."

Oğlunun kalabalık sağdıç grubunun içinden çıkarak kaçmasından dolayı alay eden baba Hasan Balaban da gülerek oğlunun kaçmasına neden olan sağdıçlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

Anne Ummuhan Balaban ise oğlunu sağdıçlar yüzünden kaçtığını belirterek, "Benim çocuğuma işkence edecekler diye ben korkuyordum. Hatta 'Bana uyku hapı içirsinler, görmeyeyim ne yapıyorsa yapsınlar' dedim. Nasıl oldu ben de anlamadım. Çocuğum kaçmış kurtulmuş. Benim çocuğumu bulsunlar." diye konuştu.

Mahalledeki "düğün işkencesi" geleneğine göre damadın boynuna çan, sırtına semer takılıyor, daha sonra ise ayakları beton harcının içine konulan damat, soğuk suyla ıslatılıyor. Bununla da yetinmeyen sağdıçlar, damadı ahıra götürerek, hayvanların içinde gezdiriyor. Sonrasında ise damadın yüzüne un ve boya dökülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 73
  • Turan Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Köyün hepsi deli akıllı olanda delirir
    Cevapla
  • almanyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    nihayet akilli bi damat cikmis.Şahsen ben gelenek var diye, koydeki ipsiz sapsiz genclerin eline birakmam oglumu asla.
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamı en mutlu gününde rezil kepaze et.Sonrada yaa bu eğlence.Mecburmu adam senin işkenceni çekmeye.Damat eniyisini yapmış.
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    ne sacma ve anlamsiz bi gelenek
    Cevapla
  • ayşe. 6 yıl önce Şikayet Et
    gelenek göreneklere çok bağlıysanız sağdıçları olarak maddi anlamda destek olun. sırtına semer vurarak yük olacağınıza destek olun da yükleri hafiflesin.
    Cevapla
  • ehli sünnet 6 yıl önce Şikayet Et
    İşkence yanlışda niye destek olsun insanlar hayatımda gördüğüm en saçma evlenen birine yardım yapılması gerektiği. Evlenmesin kardeşim o zaman. Bak mesela ben evleniyor muyum param olur evlenirim yoksa başkasına ihtiyacım yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
Bir babanın en acı hatıra kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti!