Evden çıkarken okunması gereken dualar nelerdir? Arapça okunuşu

Dua, dinin en temel unsurlarından biridir. Kulun her türlü derdinde, sıkıntısında ve üzüntüsünde çareyi Allah-u Teala'dan beklemesidir. Korunmasız ve savunmasız kaldığımız anlarda en büyük kalkandır dua... Güvenle yaşamımızı sürdürdüğümüz evlerimizden çıkarken dua etmek, dışarıda başımıza gelebilecek kötülüklerden korunmak adına oldukça önemlidir. Peki evden çıkarken okunması gereken dualar nelerdir?

Evden çıkarken okunması gereken dualar nelerdir? Arapça okunuşu
Evden çıkarken okunması gereken dualar nelerdir? Arapça okunuşu
GİRİŞ 21.04.2018 13:29 GÜNCELLEME 21.04.2018 13:29

İstemek ve yardım talep etmek anlamlarına gelen dua, kulun Allah'a sığınma şeklidir. Dinin en temel unsurlarından biridir dua etmek. Dua, Allah’ın yüceliği karşısında insanın aczini ve zafiyetini itiraf etmesi, sevgi ve saygı ile O’nun lütuf, nimet ve yardımını, üzerindeki sıkıntı, dert ve belayı gidermesini, günah, hata ve kusurlarını bağışlamasını dilemesi; yalvarıp yakarması ve O’na halini arz edip niyazda bulunması demektir. 

Güvenle ve huzur ile yaşadığımız evimize geri dönebilmek, evin dışında yanlış ve günaha yönelmemek, döndüğünde aynı şekilde bulabilmek adına okunması gereken dualar vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in evinden çıkarken okuduğu ve ümmetine de okumasını söylediği dualar vardır. Peki evden çıkarken okunması gereken dua nedir?

 

EVDEN ÇIKARKEN OKUNMASI GEREKEN DUA

evden çıkarken okunması gereken dua

Bismillâh. Tevekeltü ala’llâh. Allâhümme inni euzu bike en udille ev udalle. Ev ezille, ev üzelle. Ev azlime, ev uzleme. Ev eshele, ev yüchele aleyye.

DUANIN TÜRKÇE MEALİ

Allah’ın adını anarak evimden çıkıyorum. Bütün işlerimde Allah’a tevekkül ediyorum. allah’ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını da saptırmaktan; hataya düşmekten, başkalarınıda düşürmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hürmetsizlik ve cahillik etmekten, yahut bunlara maruz kalmaktan Sana sığınırım.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor