ABD'de silahlı işgalcilere FBI operasyonu

Oregon eyaletinde devlete ait bir binayı işgal altında tutan protestoculara yönelik FBI operasyonunda bir kişi öldü.

ABD'de silahlı işgalcilere FBI operasyonu
ABD'de silahlı işgalcilere FBI operasyonu
GİRİŞ 27.01.2016 09:44 GÜNCELLEME 27.01.2016 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Oregon eyaletinde devlete ait yaban hayatı koruma sahasının merkez binasını 24 gündür işgal altında tutan silahlı protestoculardan 5'inin gözaltına alındığı, olay sırasında çıkan çatışmada bir şüphelinin öldüğü bildirildi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Oregon eyalet polisinin ortak yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Malheur Yaban Hayatı Koruma Sahası'ndaki işgalin elebaşı Ammon Bundy ve kardeşi Ryan Bundy dahil 5 şahsı, bir otobanda araçlarını durdurarak gözaltına aldığı belirtildi.

Gözaltına alma işlemi sırasında çıkan silahlı çatışmada bir şüphelinin hayatını kaybettiği, bir diğerinin ise hafif yaralandığı ifade edildi. Ölen ve yaralanan şahısların kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Operasyonun işgali sona erdirip erdirmediği de henüz netlik kazanmadı. Gözaltına alınanların, güvenlik güçlerini görevlerini yapmaktan güç kullanarak veya tehdit yoluyla alıkoyma suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Mavracı 8 yıl önce Şikayet Et
    Haklı ya da haksız hiç bir devlet bu tür bir işgale izin veremez. Böyle bir durum meşruiyetin sorgulanmasına neden olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek