Trump'ın Başstratejisti Bannon, görevden alındı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başstratejisti Steve Bannon, Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki görevinden alındı.

Trump'ın Başstratejisti Bannon, görevden alındı
Trump'ın Başstratejisti Bannon, görevden alındı
GİRİŞ 05.04.2017 19:22 GÜNCELLEME 05.04.2017 20:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın ocak ayında Ulusal Güvenlik Konseyine (NSC) kattığı Başstratejisti Steve Bannon'ın, yeni yapılanma çerçevesinde konseydeki görevine son verildiği bildirildi.

Beyaz Saray'da başstratejist olarak görevine devam edecek olan Bannon, kamuoyunda aşırı sağcı görüşleriyle biliniyor.

KONSEYDEKİ GÖREVİNE SON VERİLDİ

Amerikan medyasında yer alan ve Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan haberlerde, Trump yönetiminin yeni düzenleme kapsamında Bannon'ın Ulusal Güvenlik konseyindeki görevine son verdiği iddia edildi.

Yeni düzenleme kapsamında Ulusal Güvenlik Konseyindeki koltuğundan ayrılacak olan Bannon'ın Trump ekibi içindeki gücünü ne ölçüde koruyacağı merak ediliyor.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster'ın NSC'nin gündemini hazırlamakla görevlendirildiği ifade edilen haberlerde, Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Dan Coats ile ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın konseyin düzenli katılımcıları arasına yeniden döneceği belirtildi.

NE ANLAMA GELİYOR?

Beyaz Saray'dan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rusya soruşturmasından dolayı zor günler geçiren Trump yönetiminin NSC ile ilgili olarak attığı iddia edilen bu adımın ne anlama geldiği tartışılıyor.

Trump, 20 Ocak'ta göreve başladıktan sonra aşırı sağ görüşleriyle bilinen başstratejisti Bannon'a NSC'de yer vermiş, bu kararı Amerikan kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

YORUMLAR 1
  • ANALİZ 7 yıl önce Şikayet Et
    CFR nedir? Dünya politikasını kendi kontrolleri altında tutmak amacıyla Walter Lippman önderliğinde kurulmuştur. Başkanlığını Yahudi milyarder David Rockefeller yapmaktadır. 37 daimi üyesinin 10 tanesi Yahudi, diğerleri ise yüksek dereceli masondur. İlk başkanlığını Amerikalı senatör Yahudi Rudy Boschwitz yapmıştır. Washington’daki Dışişleri Bakanlığı göstermelik bir kurumdur. Amerika’nın gerçek “Dışişleri Bakanlığı” CFR’dir. NATO’nun kurulmasına CFR toplantılarında karar verilmiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde parmaklarındaki morlukların nedeni belli oldu!
Bakan Şimşek'ten refah artışı ve vergide adalet mesajı