Rus Başkan'dan Hollanda'ya tepki

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Kosaçev, Hollanda'nın çıkardığı krizle ilgili Türkiye'ye destek verdi.

Rus Başkan'dan Hollanda'ya tepki
Rus Başkan'dan Hollanda'ya tepki
GİRİŞ 15.03.2017 15:57 GÜNCELLEME 15.03.2017 16:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, yurttaşlarıyla buluşmanın her ülkenin vazgeçilemez hakkı olduğunu belirterek, Hollanda'nın tutumunun diplomatik protokol kurallarına uymadığını söyledi.

Moskova'da AA muhabirine konuşan Kosaçev, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ziyaretlerini engellemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''HER ÜLKENİN HAKKIDIR''

Kosaçev, Hollanda'da yaşanan diplomatik skandalı olağanüstü bir durum olarak nitelendirerek, "Hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi topraklarında seçim kampanyası yürütmesinden büyük memnuniyet duymaz. Ancak yurttaşlarıyla buluşmak her ülkenin vazgeçilemez hakkıdır. Bu durumda bir ortak yol bulunması gerekiyordu." dedi.

HOLLANDA'NIN YAPTIĞI HER HALÜKARDA YANLIŞ

"Bu siyasi konjonktürün aklı selimin önüne geçtiği durumdur." diyen Kosaçev, her halükarda Hollanda hükümetinin davranışlarının diplomatik protokol kurallarına uymadığına dikkati çekti.

Kosaçev, kamuoyu önünde yaşanan bu anlaşmazlığın Türkiye-AB ilişkilerine yansıması durumunda yasa dışı göç, ekonomi, enerji ve Suriye krizi gibi birçok alandaki iş birliğinin kötü etkilenebileceğini belirtti.

Ankara ile AB arasında iş birliğinin muhafaza edilmesi gerektiği çok sayıda önemli konu başlığı olduğunu ifade eden Kosaçev, "Bunlar sadece ikili ilişkiler değil, küresel gündemi ilgilendiren konular. Bu vesileyle tüm tarafların hızlı bir şekilde uzlaşı sağlamasını umut ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 5
  • Yami 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Avrupa dan çok çok mert insanlar
    Cevapla
  • Anti rus 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayidan post rusdan dost olmaz,kendi tarafina çekmeye çalışıyor musluman katili rus ayisi,hedef tam bagimsizlik olmali yoksa tasima su ile degirmenmi döner
    Cevapla
  • türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    biz neyi bekliyoruz .iki tercih var ya bir 50 sene daha bekletilecegiz.yada rusya azerbaycan cin istikametine yönümüzü cevirecegiz.
    Cevapla
  • Polat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar net insanlardır, avrupalilar gibi omurgasız değillerdir ve onlar gibi kivirmazlar. Ruslar belki de hidayete gelecektir. Komünizm in yıkılması buna ufak bir emaredir ve daha geçenlerde Rusya'da Ortodoks Kiliseler Birliği Lenin in mezarının Kızıl Meydandan kaldırılması ve isminin verildiği cadde ve sokaklarin isminin değiştirilmesi talebinde bulundu. Ya İslam a tabi olacaklar ya da musalaha edeceklerdir
    Cevapla
  • kesin 6877 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti daha çok güvenilir ülkelerlen iş birliği içinde olmalıdır. Avrupalılar Türkiye'yi hiç bir zaman istemediler ve istemeyecekler , çünkü burda olup bitenleri görüyoruz, sahte gülücükler sahte yakınlaşmalar sahte dostluklar sahte sevgiler....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 30 milyar dolar çalıyorlar!
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...