Türk düşmanı Yunan Savunma Bakanı'nın ilk icraatı

Yunanistan'ın yeni Savunma Bakanı Kamenos ilk icraat olarak bakın ne yapcak...

Türk düşmanı Yunan Savunma Bakanı'nın ilk icraatı
Türk düşmanı Yunan Savunma Bakanı'nın ilk icraatı
GİRİŞ 30.01.2015 09:29 GÜNCELLEME 30.01.2015 09:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, bugün helikopterle Girit Adası’na giderken 1996’daki Kardak olaylarının 19'uncu yılı nedeniyle Kardak Kayalıkları'nın deniz bölgesine çelenk atacak.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kamenos’un önce Atina yakınlarında Yunan Deniz Kuvvetleri’nin Helikopter Üssü’ndeki törene katılacağı, ardından “Kardak deniz bölgesine çelenk atacağı, sonra da Girit adasına gideceği” belirtildi.

Kamenos’un içinde bulunduğu helikopterin Türk hava sahasını ihlal etmemesi durumunda, çelenk atması hukuki bir sorun yaratmıyor.

SYRİZA lideri ve Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras’ın Savunma Bakanlığı’na getirdiği koalisyonun küçük ortağı sağcı Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri Panos Kamenos, Türkiye’ye karşı sert tavrı ile biliniyor. Kamenos, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aralık ayındaki Atina ziyareti sırasında sokakta protesto gösterisi düzenlemişti.

1996 yılında Yunanistan ile Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren Kardak krizi sırasında bir Yunan helikopteri düşmüştü. (Hürriyet)

YORUMLAR 16
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    biz buna nispetle her yıl törenlerde daha fazla yunun askerini coşkuyla denize dökmeliyiz,izmirdeki törenlerimize diger devlet yöneticilerininde katılımını sağlamalıyız.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    türkün gücünü çekememekten kaynaklanan basit bir kompleksten ileri bir davranış değil. muhat olmaya bile değmez.
    Cevapla
  • Mustafa UZEL 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardak kayalıkları her iktidar için kurtarıcıdır. Vatan millet sakarya... Vaatleri tutmayacağı için hemen hamasete başladılar. Hatırlayın..tansu Çiller de 2 anahtar vadetmişti ve neticede kardak kayalıklarına fit olmuştuk.
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ufak ülkenin ufak liderleri ufak işlerle uğraşır, bakın erdoğan ülkeyi daha iyi yönetmesi için yeni başbakan Aleksis Çipras a tavsiyelerde bulunuyor, kompleksiz büyük liderlik budur.
    Cevapla
  • Allahın Kulu 9 yıl önce Şikayet Et
    dünya lideri RTE ile diğerleri bir olurmu hiç. o farklı dünyaya yön veren vizyon sahibi bir lider artık türkiye gücünün farkında biz bu yunanları kaç defa daha bozguna uğratmamız gerekiyor hala avrupa birliğinin bizlere karşı kullanıldıklarının farkında değiller ve hala ileri karakol olarak görevlerine devam ediyorlar yazık acınacak haldeler fakat farkında değiller hala.
    Cevapla
  • Allahın Kulu 9 yıl önce Şikayet Et
    dünya lideri RTE ile diğerleri bir olurmu hiç
    Cevapla
  • Adpazarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Yunus haklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı