'Esed'le ilgili prensibimiz değişmez'

SMDK Başkanı Halid Hoca, 'Esed'in gitmesiyle ilgili prensibimiz değişmez' dedi.

'Esed'le ilgili prensibimiz değişmez'
'Esed'le ilgili prensibimiz değişmez'
GİRİŞ 06.03.2015 09:32 GÜNCELLEME 06.03.2015 09:32

SMDK Başkanı Halid Hoca, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşmesinin ardından, "Bizim için müzakere süreci, başından sonuna kadar Esed'in gitmesi gerektiği prensibine dayalıydı ve öyle olacaktır" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hoca'yı Elysee Sarayı'nda kabul etti.

Hoca, görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Esed'in ‘terörizmin bizzat kaynağı’ olduğunu ve Esed rejiminin ortadan kaldırılması konusunda Hollande ile aynı görüşü paylaştıklarını söyledi.

Esed'in görevi bırakmasının müzakereler için temel bir şart olmaktan çıktığına ilişkin iddiaları reddeden Hoca, "Bizim için müzakere süreci başından sonuna kadar Esed'in gitmesi gerektiği prensibine dayalıydı ve öyle olacaktır" diye konuştu.

‘Esed’in gitmesi terörle mücadelenin tek yolu’

Hoca, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve rejiminin yönetimden çekilmesi, terörizmle mücadelenin ve herhangi bir uluslararası barış girişiminin başarılı olmasının tek yoludur" ifadesini kullandı.

Esed’in Suriye’de terörizmin kaynağı olduğunu belirten Hoca, IŞİD’e karşı savaşının Esed’in kaldığı sürece başarılı olamayacağını ve örgütün Suriye’de çıkartılamayacağını dile getirdi.

Elysee Sarayı'ndan Halid Hoca'nın ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada ise Fransa'nın IŞİD ile mücadele eden Suriye muhalefetine askeri ve siyasi desteğinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, François Hollande'ın SMDK'nın Suriye'deki muhalefetin diğer kesimleriyle diyaloğa geçmesini takdirle karşıladığı bilgisine yer verildi. Elysee açıklamasında, "Esed, Suriye halkının mutsuz olmasında ve terörist grupların yükselişinde esas sorumludur. Esed, IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede ve Suriye'nin geleceğinde güvenilir bir muhatap değildir" denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar