AB Dönem Başkanı'ndan Türkiye'ye 'ahlaksız' şart!

Hollanda Başbakanı ve AB Dönem Başkanı Mark Rutte, 3 milyar Euro'luk yardım için şart koştu: "Sıfırı görmek zorundayız"

AB Dönem Başkanı'ndan Türkiye'ye 'ahlaksız' şart!
AB Dönem Başkanı'ndan Türkiye'ye 'ahlaksız' şart!
GİRİŞ 04.03.2016 08:33 GÜNCELLEME 04.03.2016 11:13
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği’nin (AB) dönem başkanlığını yürüten Hollanda’nın Başbakanı Mark Rutte, ‘Türkiye’nin sahillerinden Avrupa’ya geçen göçmenlerin sayısının sıfıra doğru inmesi gerektiğini’ söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Rutte, “Göçmen sayısını sıfırı görebileceğimiz bir seviyeye getirmemiz gerekiyor. Sıfırı görmek zorundayız; şu an olduğumuz noktadan ben sıfırı göremiyorum” dedi. Rutte, “Tamamen sıfıra indiremezsiniz, ama en azından rakamı şu anda olduğu seviyeden önemli bir şekilde aşağı çekmeniz lazım” diye konuştu.

Yeni zirve Pazartesi

Hollanda Başbakanı, Pazartesi günü Türkiye ile Avrupa Birliği arasında gerçekleşecek göçmen zirvesi öncesinde, ‘en azından Türkiye ile AB’nin üçüncü ülke vatandaşları ve ekonomik göçmenlerin geri dönüşünü hızlandırmak konusunda anlaşmasını umut ettiğini’ belirtti. Rutte “Bence elde edilebilecek en asgari sonuç bu olur” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile AB liderleri, Avrupa’ya mülteci akışının durdurulması konusunda mutabakata varmıştı. Bu çerçevede AB’nin Türkiye’ye 3 milyar Euro vermesi kararlaştırılmıştı. Anlaşmadan bu yana AB’den Türkiye’nin çabalarının umulan sonucu vermediği yönünde açıklamalar geliyordu. Mülteci akınında son durumu görüşmek üzere Türkiye ile AB arasında önümüzdeki Pazartesi günü bir zirve daha yapılacak.

50 BİN KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile emniyet ve jandarma ekiplerinin yılın iki ayında Ege Denizi ve Türkiye’nin batısındaki 8 ilde yaptıkları operasyonlarda, yasa dışı yollardan Avrupa’ya  geçmeye çalışan yaklaşık 50 bin kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla bini aşkın şüpheli gözaltına alınırken, 23’ü yabancı uyruklu olmak üzere 400’ün üzerinde organizatör tutuklandı. (Vatan)

YORUMLAR 49
  • alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    zarardan başka birşeye yaramayan ab'ye neden hala katılmak için uğraşıyoruz ? gerçekten bizi aralarına alacaklarına inanan var mı ? eğer ben yönetim iradesini elimde bulunduran biri olsaydım derhal tüm görüşme anlaşmaları sonlandırır sınır kapılarını açardım...
    Cevapla
  • Vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanim otobuslerle gondeririz dediniz gitmek isteyeni gonderin evlerinde rahat uyumasin bunlar bu kustah tafirlar dan biktik
    Cevapla
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE göçmenleri engellemeyi bırakıp, hepsini göndermelidir, hükümet yanlış yolda.... bu ahlaksızların sözlerini duymak istemiyoruz.....
    Cevapla
  • asas 8 yıl önce Şikayet Et
    deveye boynun eğri demişler,,,,, doğru olan bir iş var mı ki bu yanlıştan bahsediyorsun
    Cevapla
  • Ak parti 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaw tamamda açalım kapıları onların rahatı bozuldu yoksa savaş bitmez!!!bizimkiler ne mantıkla yollamak. ..
    Cevapla
  • Halkın Sesi 8 yıl önce Şikayet Et
    reisi cumhurun dediği gibi açalım kapıları nereye isterse gitsinler biz zaptediyoruz zaten görsünler ebesinin örekesini AB li efendiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsunspor - Trabzonspor! CANLI
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama