'Ödemeleri keselim ama diyalog devam etsin'

Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği'nin Genel Başkan Yardımcısı Klöckner, müzakereler çerçevesinde AB tarafından Türkiye'ye yapılan ödemelerin durdurulmasını istedi.

'Ödemeleri keselim ama diyalog devam etsin'
'Ödemeleri keselim ama diyalog devam etsin'
GİRİŞ 29.07.2017 16:20 GÜNCELLEME 29.07.2017 16:21
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Almanya Başkanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Klöckner, Türkiye hakkında ikiyüzlü bir değerlendirmede bulundu.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde Türkiye'ye yapılan ödemelerin durdurulması talep etti.

Klöckner öte yandan Türkiye ile diyaloğun kesilmemesi gerektiğini söyledi.

CDU'lu politikacı Alman vatandaşlarına seyahat uyarısının sertleştirilmesini ve Alman şirketlerinin Türkiye'ye yaptıkları ihracata ve yatırımlarına uygulanan Hermes kredi garantisinin gözden geçirilmesini doğru bir adım olarak değerlendirdi. Klöckner, bir Alman şirketine hukuki güvenliğin olmadığı bir ülkede yatırım yapması tavsiyesinde bulunamayacaklarını kaydetti.

Türkiye ile ilişkilerdeki gerginliği "düşündürücüden de öte" olarak nitelendiren Klöckner, hâlâ Türkiye'nin AB üyesi olabileceğini düşünmediğini söyledi. 

KAYNAK: DW
YORUMLAR 96
  • yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    abninde abdninde allah belasını versin
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz artık bunları umursamıyoruz. Siz kararınızi verin.
    Cevapla
  • ali kal 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde ab üye olmak için can atıyoruz kokuklar
    Cevapla
  • Murat Sahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan totoslar. Alman firmalarinin Turkiye de olmasindan Turkiye bir kazaniyorsa Almanya bes kazaniyor. Rizki veren Allah. Turkiyeyi sevdikleri icin fabrika kurmadilar herhalde. Yani biz bir kaybedersek onlar 5 kaybedecek.
    Cevapla
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın SİYASE TEN Türkiye Düşmanı olduğu AÇIK ve NET Almanya nın Türkiye ve Dünya üzerindeki çıkarlarına karşı STRATEJİK ÖNLEM Almak için, Devlet; EYLEM PLANINI yaparak derhal uygulamaya koymalıdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu