İspanya’da postal sesleri

İspanya, Katalonya’nın bağımsızlığını önlemek için askeri müdahale seçeneğini raftan indirdi.

GİRİŞ 09.09.2017 07:26 GÜNCELLEME 09.09.2017 09:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İspanya hükümetinden üst düzey yetkili, Katalonya özerk yönetiminde 1 Ekim’de yapılmak istenen bağımsızlık referandumunu önlemek için her türlü yasal girişimin yapılacağını, “son seçenek de olsa askeri müdahale olasılığının dışarıda bırakılmadığını” söyledi. Başkent Madrid’deki yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen hükümetten üst düzey yetkili, “40 yılı aşkın demokrasi tarihimizde geçmişi olmayan bir süreç yaşıyoruz” dedi.

İSPANYA’DAN KOPMA YASASI

Öte yandan Katalonya özerk yönetim parlamentosu, “İspanya’dan kopma yasası” olarak adlandırılan “Cumhuriyetin Kuruluşu ve Hukuki Geçiş Yasası”nı kabul etti. İspanya hükümeti, bu yasanın da iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracağını açıkladı. Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ise “Hiçbir mahkeme, kurum veya Bakanlar Kurulu, Katalonya’da demokrasiyi askıya alamaz” dedi. Bölgede 1 Ekim’de yapılacağı savunulan bağımsızlık referandumunu “evet”in kazanması halinde 2 Ekim’de yürürlüğe girmesi öngörülen söz konusu yasada, Katalonya’nın İspanya’dan ayrılmasını sağlayacak hukuki, kurumsal ve siyasi adımların atılmasına yönelik maddeler yer alıyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 8
  • deli..dolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın göbeğinde "RAP..RAP..RAP"postal sesleri eeee abd batı nato ile chp niye sesiniz çıkmıyor demokrasi insan hakLarı laiklik rejim elden gidiyi hadi buna da "KONTROLLÜ"darbe deyin diyemezler adım gibi eminim chp ilk diyeceği herkes kanunlara uymak zorunda ama söz konusu Türkiyemiz olunca abd batı bütün ŞER fitne şebekeleri chp ile birlikte demokrasi insan hakLarı eşitlik ifade düşünce özgürlüğü laiklik Doksan beş yıldır hep aynı NAKARAT anlat anlat.,
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Istihbaratimiz keske okadar guclu olsa ki iclerine gireceksin bunlarin kalelerini hepsini icten yikacaksin, tipki osmanliya yaptiklari gibi. iskoc-ingiliz, belcikada flaman-fransiz, iranda 20milyon askin azeriler bilinc altina özlerine dönmeye yönelik calismalar vs. bu gibi ve daha nicelerinin zayif noktalarindan vuracaksin ama gel görki daha cook mesafemiz var katetmemiz gereken.
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    hımm! Endişeliyiz!
    Cevapla
  • Narbekü 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah birbirilerine düşürsün inşallah
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen insanların özgürlüğüne engel olmayın.
    Cevapla
  • Adem04 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük elde silah belde bomba boyunda haç ile de olmazzzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!