İspanya'daki krizde sürpriz gelişme! Teklif geldi

İsviçre, 1 Ekim'deki bağımsızlık referandumu sonrası iplerin gerildiği İspanya ile Katalonya özerk bölgesi arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti.

GİRİŞ 06.10.2017 15:39 GÜNCELLEME 06.10.2017 16:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsviçre Dışişleri Bakanlığı İspanya ve Katalonya arasında bağımsızlık referandumu nedeniyle başlayan krizde arabuluculuk yapmaya ve diyalog için platform tahsis etmeye hazır olduğunu duyurdu.

"İKİ TARAFLA DA İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

İsviçre Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Katalonya meselesinin "İspanya'nın iç meselesi" olduğunu belirterek sorunun "barışçı çözümünün diyalog yoluyla" olacağına inandığını vurguladı.

Açıklamada "İsviçre her iki tarafla da iletişim halinde ancak şu anda kolaylaştırma için koşullar oluşmadı. Bu ancak iki tarafın da isteğiyle olur" dendi.

Katalonya Devlet Başkanı Carles Puigdemont Anayasa Mahkemesi'nin yasa dışı ilan etmesine rağmen gerçekleşen referandumun ardından uluslararası arabuluculuk istemişti.

İsviçre daha önce Kuzey Kore ile yaşanan krizle ilgili olarak da arabuluculuk teklifinde bulunmuştu.

YORUMLAR 3
  • #direnkatalonya 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi isvicre korkmaya basladi. isvicre 3 kanton bölgeden olusuyor. onlarda bagimsizlik isterse bizde parcalaniriz korkusu yasiyorlar. kartopu gibi büyür bu olay..
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah.
    Cevapla
  • yersen 6 yıl önce Şikayet Et
    isviçre otur oturduğun yerde. terör destekçisinden arabulucu mu olurmuş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz