İspanya, Katalanların özerkliğini askıya alıyor!

Katalonya lideri Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı'nın kendileriyle görüşmemesi halinde bağımsızlık ilan edeceklerini söyledi.

İspanya, Katalanların özerkliğini askıya alıyor!
İspanya, Katalanların özerkliğini askıya alıyor!
GİRİŞ 19.10.2017 11:06 GÜNCELLEME 19.10.2017 18:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İspanya'daki Katalan Özerk Bölgesi'nde 1 Ekim'de düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından Madrid yönetimi ile sürekli sürtüşme yaşayan Katalonya'ya tanınan süre bugün TSİ 11.00'de sona erdi.

Katalan lider Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a yazdığı mektupta, bağımsızlık ilanı konusunda kendisinden beklenen nihai yanıtı yine cevapsız bıraktı. Puigdemont, mektubunda Madrid yönetimi eğer kendileriyle görüşmeyi reddetmeye devam ederse, bağımsızlık ilan edebileceklerini açıkladı.

KATALAN LİDERDEN İSPANYA HÜKÜMETİNE MEKTUP

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Madrid hükümetinin görüşme talebini kabul etmemesi durumunda, yerel meclisin İspanya'dan bağımsızlığını ilan edebileceğini belirtti. Puigdemont, Perşembe günü İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a kaleme aldığı mektupta, "Merkezi hükümet diyalog yolunu tıkamada ısrarcı olursa ve baskıyı sürdürürse, Katalan Parlamentosu resmi bağımsızlık ilanını onaylamanın uygun olduğuna karar verirse sürece devam edebilir" dedi.

KATALANLARIN ÖZERKLİĞİ ASKIYA ALINACAK

İspanya Başbakanlık Ofisi, Katalonya'nın özerkliğini askıya alacak Anayasa'nın 155. maddesini devreye sokacaklarını duyurdu.

SÜRE VERİLMİŞTİ

İspanya hükümeti Pazartesi günü, Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont'a "askıya alınmış bağımsızlık ilanıyla neyi kast ettiğini" netleştirmesi için perşembe gününe kadar süre vermişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bunları birarada tutmaya çalışıyor ama kendilerini de vurcak bavyera zenginliğini ne almanya ile ne de artan göçmen yüzünden paylaşmak istemiyor
    Cevapla
  • Gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Katalonya Baharını destekliyoruz
    Cevapla
  • mehmed 6 yıl önce Şikayet Et
    Sira alamanya da hadi hanslar yiyiin birbirinizi.
    Cevapla
  • ercu 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce biz tanıyalım.
    Cevapla
  • Ayrılda gel! 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd,İskoçya,roma,bavyera, hadi koçum sıra sizde destekliyoruz sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!