Fransa'da aşırı sağcı partiye izin yok

Fransa Anayasa Konseyi, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen'in, cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçilmiş 500 siyasetçinin imzasını gerektiren kanuna yaptığı itiraz reddetti.

Fransa'da aşırı sağcı partiye izin yok
Fransa'da aşırı sağcı partiye izin yok
GİRİŞ 21.02.2012 19:52 GÜNCELLEME 21.02.2012 19:52

Fransa'da 1962 yılında yürürlüğe giren yasa, cumhurbaşkanı adayı olup yarışlara katılabilmek için en az 500 seçilmiş siyasetçinin imzasını gerekli kılıyor.

Anayasa Konseyi gerekçeli kararında, ''seçime girecek adayların tanıtımıyla ilgili sürecin şeffaflığı açasından sözkonusu yasanın gerekli olduğuna'' hükmetti ve bu yasanın ''Anayasaya uygun olduğunu'' teyit etti.

Seçime girecek diğer adaylara göre Marine Le Pen, kendisi tersini iddia etse de şu ana kadar 500 imzayı toplayamadı. Kamuoyu yoklamaları Marine Le Pen'in ilk turda yüzde 15 ile 20 arasında bir oy alacağını ortaya koyuyor.

Marine Le Pen'in babası olan ve daha önceki seçimlerde aşırı sağ partiden aday olan Jean-Marie Le Pen, 2002 yılında 533, 2007 yılındaki seçimlerdeyse zar zor 507 imza toplayarak cumhurbaşkanlığı yarışına katılabilmişti

Adayların 16 Mart'ta kadar en az 500 seçilmiş siyasetçinin imzasıyla başvurularını yapmaları gerekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Bankaya ilk giden anahtarı kapıyor!
Son dakika haberi: İsrail basını korkunç gelişmeyi duyurdu: Planlar onaylandı...