Rapçi Beta Berk Bayındır kimdir? Neden öldü ve kaç yaşındaydı? Cenaze töreni...

25 Nisan Pazartesi gününün ilk saatlerinde, Türkçe Rap sektörünün ünlü figürlerinden Beta Berk Bayındır hayatını kaybetti. Genç sanatçının ölümü hayranlarını yasa boğarken, Beta Berk Bayındır kimdir ve neden öldü soruları uzunca bir süre gündemde kaldı. Ünlü rapçinin yakın arkadaşı Server Uraz ise, Beta'nın cenaze törenine ilişkin ilk bilgileri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. İşte, Beta Berk Bayındır'ın biyografisi...

Rapçi Beta Berk Bayındır kimdir? Neden öldü ve kaç yaşındaydı? Cenaze töreni...
Rapçi Beta Berk Bayındır kimdir? Neden öldü ve kaç yaşındaydı? Cenaze töreni...
GİRİŞ 27.04.2022 00:56 GÜNCELLEME 27.04.2022 01:00

Türkçe rap müzik sektörünün ünlü simalarından Berk Bayındır (Beta), 25 Nisan Pazartesi günü hayatını kaybetti. Beta'nın ölümünü yakın arkadaşı Server Uraz sosyal medya hesabından paylaşırken, Türkçe rap camiasından art arda taziye gönderileri yayınlandı. Ünlü rapçi, 2021 yılının Ağustos ayında son derece ciddi bir trafik kazası geçirmiş ve uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüştü. Genç sanatçının ölümü hayranlarını yasa boğarken, Beta kimdir ve kaç yaşındadır araştırmaları yapılıyor. Peki, Beta neden öldü ve cenaze töreni ne zaman yapılacak?

Beta Berk Bayındır Kimdir?

Rap müzik camiasında "Beta" lakabıyla tanınan Berk Bayındır, 1989 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. Çocuk yaşta oyunculuk sektörüne ve yeni yeni gelişen rap müziğe ilgisi vardı. Ailesi de, Berk Bayındır'ın bu çabalarını karşılıksız bırakmayarak eğitim almasında ön ayak oldu. İlk kayıtlarını 1999 yılında aldı.

Beta Berk Bayındır kimdir?

Hem oyunculuk alanında hem de rap sektöründe hızla gelişim kaydeden Berk Bayındır, 2004 yılında ilk albümünü çıkardı. Bu albüm, onun aynı zamanda hayranlarının karşısına "Beta" lakabıyla çıktığı ilk eseriydi. 2004 yılından 2010 yılına kadar çeşitli müzik gruplarında yer alırken, aynı dönemde internetin yaygınlaşmasıyla beraber eserlerini dijital platformlar üzerinden de paylaşıyordu.

Özellikle, 2007 yılında dahil olduğu Olympos Production, genç sanatçının bir nevi dönüm noktasıydı. Aynı yıl çıkardığı Hesap mı ve Deşifre başlıklı albümleri çok fazla satarken, o da yeni denizlere yelken açmıştı. 2010 yılında sektörün ünlü figürleriyle aynı şarkılarda yer almaya başladı. Fakat Beta'nın asıl dönüm noktası, kendisi gibi oyuncu arkadaşı Doğa Bora ile bestelediği "Tutarsız" adlı eseriydi. Doğa Bora da, arkadaşının ölümü sebebiyle sosyal medya hesabının kapak görselini ona ayırdı.

Bora Akkaş'ın Twitter profili

"Tutarsız" isimli şarkı, kısa sürede binlerce kişi tarafından dinlenirken geri bildirimler genelde olumlu yöndeydi. Bu eserden sonra Doğa Bora, oyunculuk kariyerine daha fazla önem verirken Beta ise, müzik sektöründeki kariyerine yoğunlaştı. İki sanatçı da arkadaşlık bağını koparmadı. Tutarsız isimli beste ise, Türkçe rap sektöründe en az Ceza ile Sagopa Kajmer'in "Neyim Var Ki" eseri değerindeydi.

2010 yılından sonra daha çok Server "Piton" Uraz isimli sanatçıyla müzik çıkarmaya başlayan Beta, bu dönemde daha fazla albüm satışı yaptı. 2010'lu yıllarla beraber Türkiye'de rap müziğe ilgi artınca, konserlere ve hatta turnelere çıkmaya başladı. Son olarak, 2016 yılında "Best of Beta - Beta'nın En İyisi" adlı albümü hayranlarıyla paylaşan sanatçı, 6 yıldır sektörden uzaktı. 

Ceza'nın Beta gönderisi

Beta Neden Öldü?

Beta Berk Bayındır, hayatını kaybettiğinde 33 yaşındaydı. Genç sanatçının yaşadığı rezidansın 8'inci katından düşerek öldüğü bilgisine ulaşıldı. O anlarda evde olduğu bilinen arkadaşı Simla Ener ise Gültepe Karakolu'nda verdiği ifadede: "Balkon demirlerinden sarkarken gördüm. Koştum ama yetişemedim." dedi. Beta'nın yakın arkadaşı ve eski ortağı Server Uraz, acı haberi sosyal medya üzerinden paylaşırken; Ceza ve diğer sanatçılar da Beta ile olan fotoğraflarını yayınladı. 

Beta Berk Bayındır'ın Cenaze Töreni Ne Zaman ve Nerede?

Berk Bayındır'ın yakın arkadaşlarından Deniz Gürzumar ve Server Uraz, cenaze töreni bilgilerini de sosyal medya üzerinden duyurdu. Böylelikle, 27 Nisan Çarşamba günü Zincirlikuyu Camii'nden öğle namazına müteakip cenaze namazının kılınacağı öğrenildi. Uraz, Twitter'dan yaptığı son paylaşımında: "Berk’i son yolculuğuna Çarşamba günü, öğle namazında Zincirlikuyu Camiinde uğurluyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL