Mukabele 6. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 6 Günü Mukabele İzle ve Dinle

14 asırlık bir gelenek olan Mukabele Ramazan ayının başlaması ile birlikte gün gün Haber 7'de yayınlanacak. İşte Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 6. cüzü...

Mukabele 6. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 6 Günü Mukabele İzle ve Dinle
Mukabele 6. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 6 Günü Mukabele İzle ve Dinle
GİRİŞ 20.04.2021 12:13 GÜNCELLEME 20.04.2021 12:13

Mukâbele; Cebrâil aleyhisselâm-ın her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimize sallâllâhu aleyhi ve selleme gelerek Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazân-ı Şerîf’in en mühim vasfı, bir Kur’ân-ı Kerîm mevsimi olmasıdır. Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebrâil’le birlikte o zamana kadar nâzil olan Kur’ân’ı mukabele usûlüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar.

MUKABELE - 6. GÜN - 6. CÜZ

Mukabele'nin 6.cüzünde En Nisa suresi (148.ayetten 176.ayete kadar) ve El Maide suresi (1.Ayetten 83.Ayete kadar) bulunmaktadır. 

GÜNLÜK DUALAR - 6. GÜN

"Allahumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma'siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet'ir-râğibîn."

Anlamı: Allah'ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; sonsuz lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...