Mukabele 13. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 13 Günü Mukabele İzle ve Dinle

İşte Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 13. cüzü...

Mukabele 13. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 13 Günü Mukabele İzle ve Dinle
Mukabele 13. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 13 Günü Mukabele İzle ve Dinle
GİRİŞ 25.04.2021 09:56 GÜNCELLEME 14.06.2021 10:18

Mukâbele; Cebrâil aleyhisselâm-ın her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimize sallâllâhu aleyhi ve selleme gelerek Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazân-ı Şerîf’in en mühim vasfı, bir Kur’ân-ı Kerîm mevsimi olmasıdır. Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebrâil’le birlikte o zamana kadar nâzil olan Kur’ân’ı mukabele usûlüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar.

MUKABELE - 13 GÜN - 13 CÜZ

Mukabele 13.cüzünde Yusuf suresiRa'da suresi ve İbrahim suresi bulunmaktadır

GÜNLÜK DUALAR - 13. GÜN

"Allahumme tahhirnî fîhi min'ed-denesi ve'l-egdar, ve sabbirni fîhi alâ kainat'il-egdar, ve veffignî fîhi li't-tuga ve suhbet'el-ebrar, bi-avnike ya gurrete ayn'il-mesakîn."


Anlamı: Allah'ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler