Mukabele 4. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 4. Günü Mukabele İzle ve Dinle

14 asırlık bir gelenek olan Mukabele Ramazan ayının başlaması ile birlikte gün gün Haber 7'de yayınlanacak. İşte Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 4. cüzü...

Mukabele 4. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 4. Günü Mukabele İzle ve Dinle
Mukabele 4. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 4. Günü Mukabele İzle ve Dinle
GİRİŞ 16.04.2021 08:47 GÜNCELLEME 16.04.2021 08:51

Mukâbele; Cebrâil aleyhisselâm-ın her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimize sallâllâhu aleyhi ve selleme gelerek Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazân-ı Şerîf’in en mühim vasfı, bir Kur’ân-ı Kerîm mevsimi olmasıdır. Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebrâil’le birlikte o zamana kadar nâzil olan Kur’ân’ı mukabele usûlüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar.

MUKABELE - 4. GÜN - 4. CÜZ

Mukabele'nin dördüncü cüzünde Ali İmran suresi (92.ayetten 200.ayete kadar) ve En Nisa suresi 

GÜNLÜK DUALAR - 4. GÜN

"Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi'nî fîhi li-edâi şukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar'an-nâzirîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik