Mukabele 3. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 3. Günü Mukabele İzle ve Dinle

14 asırlık bir gelenek olan Mukabele Ramazan ayının başlaması ile birlikte gün gün Haber 7'de yayınlanacak. İşte Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu’ayqali) seslendirdiği Mukabele’nin 3. cüzü...

Mukabele 3. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 3. Günü Mukabele İzle ve Dinle
Mukabele 3. Cüz - 2021 Ramazan Ayı 3. Günü Mukabele İzle ve Dinle
GİRİŞ 15.04.2021 08:59 GÜNCELLEME 15.04.2021 08:59

Mukâbele; Cebrâil aleyhisselâm-ın her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimize sallâllâhu aleyhi ve selleme gelerek Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazân-ı Şerîf’in en mühim vasfı, bir Kur’ân-ı Kerîm mevsimi olmasıdır. Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebrâil’le birlikte o zamana kadar nâzil olan Kur’ân’ı mukabele usûlüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar.

MUKABELE - 3. GÜN - 3. CÜZ

Mukabele'nin üçüncü cüzünde Bakara suresi (253.Ayetten 286.Ayete kadar) ve Ali İmran suresi bulunmaktadır.

GÜNLÜK DUALAR - 3. GÜN

"Allahummerzugnî fîh'iz-zihne ve't-tenbîh ve bâidnî fîhi min'es-sefâheti ve't-temvîh vec'al lî nesîben min kulli hayrin tunzilu fîh, bi-cûdike ya ecved'el ecvedîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor