'Türkiye itaatkarlık rolünü aştığı için hedef'

Merzuki, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısına dair resmi Facebook sayfasında yayımladığı mesajda, Türkiye'yi öven sözlere yer verdi.

'Türkiye itaatkarlık rolünü aştığı için hedef'
'Türkiye itaatkarlık rolünü aştığı için hedef'
GİRİŞ 19.02.2016 07:57 GÜNCELLEME 19.02.2016 09:20
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili bir mesaj yayınlayan Tunus eski Cumhurbaşkanı Merzuki, Türkiye'nin kendisine biçilen 'itaatkarlık' rolünü aşarak bölgeye rol model olduğu için hedef alındığını söyledi. Merzuki ayrıca, saldırıların Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın sağlam duruşu ve güçlerini artıracağını da belirtti.

"Türkiye 'itaatkarlık' rolünü aştı"

Merzuki'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, Sykes-Picot anlaşmasında kendisine biçilen "itaatkarlık" rolünü aşarak rol model oldu. Türkiye, iki milyondan fazla Suriyeliye desteğinden ve onları korumasından, Arap Baharı'na, özellikle ordu ve güvenlik konularında Tunus'a verdiği her türlü destekten, ekonomik ve sosyal alanlardaki başarısından ve büyük devletlerle yarışmasından dolayı cezalandırılmak amacıyla terör saldırıları aracılığıyla hedef alındı."
"Bu saldırılar ancak sağlam duruşunu ve güçlerini artıracaktır"

Türkiye'deki yönetimi temsil edenleri iyi tanıdığını vurgulayan Merzuki, mesajında, "Halkın yüksek bir demokrasiyle birçok kez seçmiş olduğu yönetimdeki insanları tanıdığım kadarıyla, bu gaddar saldırılar, onların ancak sağlam duruşunu ve güçlerini artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Mesajda ayrıca, "Allah bu korkakça saldırının kurbanlarına rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar versin. Allah, şer odaklarının hedefindeki Türk halkının yaralarını sarsın" denildi.
 

YORUMLAR 36
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Insallah muhalefetinde gozü acilir
    Cevapla
  • urfa suruçlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah göstermesin çıkacak bir savaşta bu vatanı canı pahasına savunacak milyonlarca gerçek kürt vatandaş vardır. Allahın izni ile bu ülkenin sırtı yere gelmeyecek. bu böyle bilinsin
    Cevapla
  • memed1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünya müslüman türk düsmani ..taki iki bin sene evvelden bu yana bizi kendilerine evcilestirmeye calisan käfere her türlü oyun icinde ,,,
    Cevapla
  • Hasan ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkü sadece hakiki dostlari tanir, bize hic bir zaman yardim etmelerini beklemeyiz beklemiyecezde herkez müsteri olsun Allah her zaman ve her yerde bize yeterrrr, dostlar sadece dua etsinler böyle yeterde artar bile, sagolsun. Eeeee planlari olanlar düsünsün Allah onlarada yetecek insallah tez zaman...
    Cevapla
  • ramiz 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum türkiye palazlandı ve palazlanmaya devam ediyor yalnız Hak Teala nın bizimle olduğu kanaatindeyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor