Kurtulmuş: Rusya'dan da benzer bir sinyal gelecek

Kurtulmuş, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere işaret ederek, 'ümit ederim ki Rusya'dan da benzer bir sinyal gelecektir' dedi.

GİRİŞ 14.06.2016 23:30 GÜNCELLEME 15.06.2016 09:15
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kurtulmuş, yemek sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya ile ilişkilerin sorulması üzerine Kurtulmuş şöyle konuştu:

Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili başlayan süreçte Türkiye olarak görüşlerimizi açık bir şekilde ifade ettik. Rus uçağı kasten düşürülmüş değildir.

En başta itibaren, Sayın Cumhurbaşkanımız da bizler de eğer bu uçağın kimliği bilinseydi başka bir sonuç olurdu denmiştir. Ne Türkiye Rusya’dan ne Rusya Türkiye’den vazgeçemez.

Bu kadar derin ilişkileri olan, komşu iki ülkenin arasındaki ilişkinin normalleşmesidir esas olan. Ümit ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın mektuplarıyla birlikte bu normalleşme sürecinde önemli adım atılmıştır.

Bu normalleşme sürecinin aynı zamanda beyanıdır. Bu şu anlama gelmiyor. Türkiye’nin bu sürecin normalleşmesine ilişkin iradesinin de aynı zamanda beyanıdır öyle görmek lazım.

RUSYA'DAN DA BENZER BİR SİNYAL GELECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM

En kısa zamanda uçak krizi ile başlayan Türkiye Rusya arasındaki ilişkilerde düzelme ortaya çıkar. Ancak bu şu anlama gelmiyor, Türkiye ile Rusya bütün siyasi konularda anlaşıyorlar anlamına gelmiyor. Suriye başta olmak üzere görüş ayrılıklarımız devam edebilir. Asıl olan barışın tesis edilmesidir. Ortaya çıkan huzursuzluk konusu olan meselelerin aşılabilmesidir. Ümit ediyorum Rusya tarafından da benzer bir sinyal gelecektir.

YORUMLAR 26
  • ))) 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı çark?
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem Rusya çok önemli bir ticari ortaktı , bunu NATO'nun gazına gelerek değil de direkt Putin'le görüşerek , pilotlarının ihlalini pilotla konuşmanın yanın da Putinle de anında konuşarak yapsaydınız.Batı'nın iki yüzklü olduğunu biliyordunuz , RUsya dan tarihi düşmanımız ancak bazı dengeler daha iyi gözetilebilirdi demekki.
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulke iliskiler farklidir hacli saldirilarinin sonucudur sayet guvenilir ulke Iran olsaydi tum batinin oyunu cope giderdi bunu bilen amerika israil irani dikkatli olculu kollar korur en azindan karsi hareket etmezler
    Cevapla
  • ..... 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar soysuz Rusya şuan bize lazım çift kutuplu dünyada iki kutup arasında kalmamak lazım...
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    pes yani pes .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında sakat ifadeler
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!