Türklerden CNN'e harita tepkisi

CNN'in IŞİD haberlerinde kullandığı haritalar ve sürekli Türkiye'yi eleştiren yayın politikası ABD'deki Türk toplumunun tepkisini çekti.

Türklerden CNN'e harita tepkisi
Türklerden CNN'e harita tepkisi
GİRİŞ 10.10.2014 00:14 GÜNCELLEME 10.10.2014 03:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CNN International kanalında IŞİD'in bölgedeki katliamlarının ve ilerleyişinin anlatıldığı haberde kullanılan haritada Türkiye'nin doğu ve güney doğu bölgelerinin de sözde Kürdistan sınırları içinde gösterilmesi kanala karşı tepkileri artırdı.

Buna tepki gösteren ABD'deki Türk toplumu, bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde CNN'e harita ve yayın politikasından duyulan hayal kırıklıklarını ve tepkilerini göstermek için mektup ve elektronik posta yollama kampanyası başlattı.

Sivil toplum kuruluşları ve Türkler tarafından kanal yöneticilerine gönderilen bazı mektuplarda Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının 1923 yılında Lozan Anlaşmasıyla belirlendiği belirtilerek, bu sınırların bir bölümünü sözde Kürdistan olarak göstermenin bölgedeki sınırları bilmemekle açıklanamayacağı ve bu durumun hem ABD hem de AB tarafından terörist örgüt olarak kabul edilen PKK'ya hizmet edeceği uyarısı yer aldı.

Öte yandan IŞİD'in Kobani'de ilerlemesinin ardından ABD medyasında yoğun bir şekilde, Türkiye'nin bir an önce Kobani'ye müdahale etmesi gerektiği ve eylemsizliğin ABD yönetimi tarafından hoş karşılanmadığına yönelik haber ve yorumlar yer alıyor.

ABD yönetiminin benzer açıklamaları da Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara harekatına sürüklenmek istendiği yorumlarına neden oldu.

YORUMLAR 11
  • CaharDudayev 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalnz CNN degil EuroNews ve BBC de ayni yayinlari yapiyor. Sayin ilgililere sesleniyorum, 6 Ekim 2014 gunu BBC World 'un amerika kanali Londra saatiyle saat 2200 da ( CET 23 00 - New York 1700) yayinladiklari haberlerde Chris Horner diye bir savunma analistini konusturdular.Kadin spiker, gulerek NATO muttefikimiz turklerin tankalari tepeden bakarak Kobani'yi seyrederken ISID ilerliyor,ne diyorsunuz diye planlanmis bir soru sordu.Bu (asker oldugu belli olan ) savunma analisti de ayni tarzda Turkiye'yi karalar tarzda konusmalar yapti. Ayrica Fransiz 'larin EuroNews kanali da Turkiye'nin dogusunu Irak ve Suriye'yi kaplayan bir Kurdistan haritasini ekrana getirerek kurtlerin Avrupa orijinli olduklarini bu haritadaki bolgenin kurtlerin oldugunu Turkiye ile savastiklarini teroristbasinin fotograflarii ve teroristlerin egitim videolarini yayinladi. Biz nasil bu NATO/ AB ile muttefik oluyoruz, AB ve NATO bizim dusmanimiz mi iyi analiz yapilsin.Cin ve Rusya ile ekonomik isbirligi daha staratejik onemde gelecek yillarda .
    Cevapla
  • Serdar Elmas 9 yıl önce Şikayet Et
    ABDnin gazına gelmeyelim. Bunlar bugün hadi canım sen yaparsın sen edersin bak ülke elinizden gidiyo diye bizi gaza getirip suriyeye girmemizi istiyorlar.Ama abd bugün var yarın yok bölgede biz hep varız İyi düşünmek lazım kara harekatı yapılacaksa uluslararası olmalı
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain kanal kapatılsın. Gezi olaylarında da aynı kalleşliği yapan, Yahudi Koç ailesinin ortak olduğu CNN-Türk kanalı kapatılsın.Bunların yıkıcı faaliyetleri hiçbir zaman bitmez.
    Cevapla
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    CNN e TÜRK'ü ekleyenler utansın.. Bu nasıl devlet anlayışı? Bir İngiliz, Bir Alman kalkıp CNN in ardına milletinin ismini ekler mi? Zamanında yaptılar bunu. Bir milletin adını, bir Yahudi markasının ardına eklediler.
    Cevapla
  • turkabi 9 yıl önce Şikayet Et
    AVUCLARINI YALARLAR. EMRAH KARAMAN, Kardesim seni kucakliyorum. Tam bir vatan evladi gibi konusuyorsun. Ulke bolunuyormus, lafa bakin. Milletimiz tarih boyunca canimizla kanimizla topragimizi korumusuzdur. Son Askerimize,son adamimiza kadar savasiriz. Cunku biz boyleyiz. "Korkma sonmez bu safak" diyen Istiklal marsimiza inaniriz. Gerekirse On tane Bordo Berelimiz 1 gunde hepsinin temizler bitirir. Burada anliyacagimiz, gezi'yi tekrar deniyorlar, ama hainler tabiiki basaramayacaklar. Allah Ulkemizi, Milletimizi korusun Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları