Üç haftada 7 camiye saldırı

Almanya’da artış gösteren ırkçı ve islamofobik akımlar, Müslümanları tehdit etmeye devam ediyor.

Üç haftada 7 camiye saldırı
Üç haftada 7 camiye saldırı
GİRİŞ 12.10.2016 12:25 GÜNCELLEME 12.10.2016 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Köln merkezli çalışmalarını yürüten ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele derneği FAIR international’in paylaştığı bilgilere göre, Eylül ayının ortasından Ekim’in ilk haftasına kadar Almanya’nın çeşitli eyalet ve şehirlerinde yedi camiye saldırılar düzenlendi.

16 Eylül’de Essen şehrinin Altendorf beldesinde henüz inşaat halinde bulunan bir caminin önüne kesik domuz başı konuldu. FAIR international Derneği Genel Müdürü Taner Aksoy’a göre, bu saldırı çeşidi son yıllarda İslam düşmanlarının sık sık başvurduğu bir yöntem. “Camilere domuz kafası bırakarak veya duvarlara domuz kanı sürerek camilerimizin kutsiyetine saldırmayı amaçlıyorlar“ diyen Aksoy, bu saldırıların daha büyük tehlikelerin habercisi olduğuna dair endişesini belirtti.

 Son aylarda camilere saldırılar artış gösteriyor. 24 Eylül’de Bebra şehrinde bulunan bir caminin duvarına yanıcı madde atarak kundaklama girişiminde bulunuldu. Aynı gün Schwäbisch-Gmünd’de bir caminin duvarına ırkçı ve tahkir edici slogan ve semboller yazıldı. 26 Eylül’de ise Pegida gibi ırkçı oluşumların merkezi niteliğini taşıyan Dresden şehrinde bir camiye bombalı saldırı düzenlendi.

Ekim ayının ilk günlerinde önce Potsdam’da bulunan bir caminin önüne yine domuz kafası bırakıldı, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Remscheid şehrinde ise cami derneğinin düzenlediği kermes etkinliğine silahlı saldırıda bulunuldu.

Son olarak Hamm şehrinin Herringen beldesinde inşaat halinde olan bir caminin duvarına “Türkler gaz odalarına” ırkçı ve tahkir edici yazılar yazıldı. 

YORUMLAR 1
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    chp nerde her halta konusanlar nerede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap