Trump Wisconsin'de kesin olarak kazandı

ABD'de 8 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde oyların yeniden sayıldığı Wisconsin eyaletinde Cumhuriyetçi Donald Trump'ın seçimleri kazandığı açıklandı.

Trump Wisconsin'de kesin olarak kazandı
Trump Wisconsin'de kesin olarak kazandı
GİRİŞ 13.12.2016 04:06 GÜNCELLEME 13.12.2016 09:21

Yeşil Parti başkan adayı Jill Stein'in, Trump'ın yarışı önde tamamladığı Wisconsin eyaletinde "siber saldırı" gerekçesiyle yaptığı başvurunun ardından oylar yeniden sayıldı.

Wisconsin seçim komisyonu, oyların tekrar sayıldığı eyalette Trump'ın galibiyetini teyit etti.

Komisyon, Trump'ın rakibi Demokrat Hillary Clinton'ı 22 bin oyla geride bıraktığını açıkladı. Böylelikle Trump'ın eyaletteki 10 seçici kurul üyesini de kazanması kesinleşti.

Wisconsin'de seçimleri kazanan Trump 1 milyon 409 bin, Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı.

Öte yandan, Jill Stein'in Pensilvanya eyaletinde de oyların tekrar sayılması için yaptığı başvuru, bölge hakimi tarafından reddedildi. Hakim Paul Diamond, eyaletteki seçim sistemine siber saldırıda bulunulduğuna dair güvenilir bir tespitin bulunmadığı gerekçesiyle müracaatın reddedildiğini duyurdu.

Yeşil Parti başkan adayı Jill Stein, seçimlerin tamamlanmasından birkaç hafta sonra Wisconsin, Michigan ve Pensilvanya eyaletlerinde oyların tekrar değerlendirilmesi için resmi başvuruda bulunmuştu. Bu üç eyalette de Donald Trump, 8 Kasım'da rakibi Clinton'a üstünlük kurmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!