Darbeci subaylar Almanya’dan iltica istedi!

FETÖ'cü kalkışma sonrası NATO üslerinde görev yapan 40 asker, Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu.

Darbeci subaylar  Almanya’dan iltica istedi!
Darbeci subaylar Almanya’dan iltica istedi!
GİRİŞ 29.01.2017 07:28 GÜNCELLEME 29.01.2017 07:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'ye çağrılan ancak geri dönmeyen NATO'daki Türk subaylar hakkında yeni bir detay daha ortaya çıktı. Alman Der Spiegel dergisindeki habere göre Almanya'daki NATO üssünde görevli yüksek rütbeli 40 subayın Almanya'ya iltica talebinde bulunduğu belirtildi. 

TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDEREMEYİZ

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) ve Almanya İçişleri Bakanlığı'nın bu askerlerin başvurularına ilişkin normal prosedürü uyguladığı açıkladı. Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Stephan Mayer “Hiç kuşkusuz, bu askerleri Türkiye'ye geri gönderemeyiz” dedi. Mayer, bu askerlerin Türkiye'de 'derhal cezaevine konacağını' da sözlerine ekledi.

DARBECİLER MAĞDUR OLARAK GÖSTERİLDİ

Haberde söz konusu subayların NATO'daki görevlerinin durdurulduğu kaydedildi. Der Spiegel dergisi, konu hakkında Alman ve NATO yetkililerinin herhangi bir açıklama yapmadıklarının da altını çizdi.Haberde imzası bulunan Der Spiegel'dan Peter Müller ve Alman gazeteci Monica Anthes , NATO'daki firari subaylardan ikisiyle böyle röportaj yaptı. FETÖ'cü subaylar mağdur olarak yansıtıldı.

YORUMLAR 5
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye derhal natodan cikmali
    Cevapla
  • Mithat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de yapmamız gereken onların hainlerini desteklemek yani Almanya düşmanlarını.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sinirimden catliyorum ama Allahın intikamı çok agir olacak bunu biliyorum o yüzden sakinlesmeye çalışıyorum. Olanları bize yapılanları Allaha havale ediyorum... İnşaallah başınıza bela olurlarda vermediginize pişman olursunuz
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden iade etmiyorsunuz? Sizin yargınız bağımsız da Türk Yargısı bağımlı mı? Sizde adalet varda Türkiye'de adalet yok mu? Biz size sizin suçlularınızı her şekilde iade ederken, siz neden anlaşmalarınıza bizim gibi sadık kalıp da iade etmiyorsunuz? Buna göre o zaman sizin yargınız ve Devletinizin güvenirliğini, inanırlığını ve adaletiniz ile birlikte yargı sisteminizi derinden sorgulayarak ilişkilerimizi buna göre yeniden sizin haksızca iade taleplerimizi yargınızı bahane ederek Ülkemiz teröristinden Dünya teröristine dönüşen bu suçluları iade etmediğiniz için aleyhte kararları aldığımızda sorumlusu sizsiniz!
    Cevapla
  • Suphi 7 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Nato'da bize düşmanmış! Bizim ortaklığımızı ne anlamı kaldı veya NATO'da görevli ve Almanya'daki güçlerimizin derhal geri çekilmesi gerekmezmi!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...