Silah bırakan militanlar BM çalışanını kaçırdı!

Kolombiya’da Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı eski FARC gerillaları tarafından kaçırıldı. Kolombiya hükümeti ve BM dün kaçırma olayını doğruladı.

Silah bırakan militanlar BM çalışanını kaçırdı!
Silah bırakan militanlar BM çalışanını kaçırdı!
GİRİŞ 05.05.2017 11:23 GÜNCELLEME 05.05.2017 11:23

Kolombiya’da uyuşturucu üretiminde kullanılan coco bitkisinin yerine hangi yasal bitkilerin ekilebileceğini araştıran BM çalışanı Kolombiyalı Arley Lopez, çarşamba günü Guaviare eyaletinde silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Lopez’i kaçıran kişilerin barış sürecini reddeden bir grup eski FARC gerillası olduğu bildiriliyor.

Kaçırma olayı BM güvenlik konseyi üyelerinin geçen yılın sonunda FARC ile imzalanan ve 50 yıllık savaşı sonlandıran barış görüşmeleri için Kolombiyada bulundukları zamana denk geldi. BM olayı kınayarak meslektaşlarının hemen bırakılmasını istedi.  İngiltere’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Matthew Ryclroft yaptığı açıklamada "Kolombiya bu süreci başlattı ve bu dönüşü olmayan bir süreçtir. Geri dönüş yoktur ve Güvenlik Konseyi ne kadar sürerse sürsün sizin yanınızda olacak” diye konuştu.

KOLOMBİYA HÜKÜMETİ OLAYI "ÜZÜCÜ" OLARAK TANIMLADI

Kolombiya hükümeti de BM görevlisinin kaçırılmasını “üzücü” olarak tanımladı. Bakan Rafael Pardo eylemin kesinlikle kabul edilemez olduğu söyleyerek yetkilinin kısa süre içinde serbest bırakılacağını duyurdu.

FARC BARIŞ ANLAŞMASINI KABUL ETMİŞTİ

Kolombiya'da FARC gerillalarından 7 bin tanesi barış anlaşmasını kabul etmiş ve silahları BM'ye teslim etme aşamasına gelinmişti. 

FARC liderliği, anlaşmaları reddeden bir kaç yüz kişilik grubu ihraç ettiğini açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...