Suudi prensin özgürlük bedeli açıklandı!

Bodrum tatilleriyle bilinen Prens El Velid bin Talal'ın, tutulduğu beş yıldızlı hapishaneden çıkabilmesi için istenen para dudak uçuklattı.

Suudi prensin özgürlük bedeli açıklandı!
Suudi prensin özgürlük bedeli açıklandı!
GİRİŞ 23.12.2017 16:23 GÜNCELLEME 23.12.2017 16:23
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da geçen ay yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan prenslerden biri olan El Velid bin Talal'ın serbest bırakılması kefalet istendiği belirtildi. 

Wall Street Journal gazetesinin soruşturmaya yakın Suudi yetkililere dayandırdığı haberinde, dünyanın en zengin işadamlarından biri olan El Velid'in özgürlüğü için Suudi hükümeti 6 milyar dolar talep ediyor.

 

Ritz Carlon otelinde gözetim altında tutulan Prens El Velid başta Twitter olmak üzere dünyanın birçok gözde şirketlerinde hissesi bulunuyor. Forbes dergisine göre 18 milyar doları aşkın serveti olan El Velid geçtiğimiz yaz Bodrum'da tatil yapmıştı. 

Hakkında kara para aklama ve rüşvet verme iddiaları bulunan Velid'in hükümetle anlaşmaya gitmemesi halinde savcıların resmi soruşturma açması bekleniyor. 

El Velid, babası Talal bin Abdulaziz gibi Suudi Arabistan'da kadınların araba sürme hakkına sahip olması gibi bir takım sosyal reformların yapılması taraftarı. 

YORUMLAR 27
  • VaTaN EvLaDı 6 yıl önce Şikayet Et
    kanka sen hele bi çık yine kazanırsın 6 milyar
    Cevapla
  • Koray 6 yıl önce Şikayet Et
    18 milyar dolarda 6 milyar istiyor suud devletçiği.. demekki 3/1 yetiyormuş. bunlarda devlet işte mirim kendi vatandaşından fidye alıyor... ahanda kabile devleti
    Cevapla
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    sud devleti artık fidyeyle geçinecek anlaşılan. ekonomi kötü.
    Cevapla
  • kZy 6 yıl önce Şikayet Et
    abd buyuk bir krizle bogusuyor. önce k.kore gazladi etrafindaki ülkelere milyar dolar savaş ucaklari ve silahlari satti. ekonomisindeki delik o kadar buyuk ki kapanmayinca araplarin sahsi servetlerine bindi.
    Cevapla
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte size çö bedevisi eşkiyalar. Bunlara kral, prens diyenlere ne demeli?...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı