İsrail'de sirenler ikinci kez çaldı: Vuruyorlar...

İsrail ordusu, Golan Tepeleri'ndeki yerleşimlerde ikinci kez roket sirenlerinin çaldığını açıkladı. Suriye'den yapılan açıklamada İsrail'e ait birden fazla uçağın vurulduğu iddia edildi.

GİRİŞ 10.02.2018 10:28 GÜNCELLEME 10.02.2018 11:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İsrail, iç savaşın sürdüğü Suriye'ye son yıllarda çok sayıda füze saldırısı düzenledi ve birçok askeri hedef vurdu.

İsrail-Suriye sınır bölgesinde olağanüstü hareketlilik var, fırlatılan füzeyle bir İsrail F-16'sının düştüğü bildiriliyor. Uçak enkazından ilk fotoğraf yayınlandı. Suriye tarafı, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğünü duyurdu.

Saatler sonra İsrail'in Şam yakınlarında yeni hava saldırıları düzenlediği duyuruldu, bölgede sirenler çaldı. Sınır bölgesinde yaşayanlar çok sayıda patlama sesi duyduklarını bildiriyor.

 

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından, İsrail'in saldırılarının devam ettiğini öne sürdü.

Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail jetlerinin sabah erken saatlerde Suriye'deki bazı İran hedeflerine saldırı düzenlediğini açıkladı.

BİRDEN FAZLA UÇAK VURULDU İDDİASI

Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, İsrail'in ülkenin orta kesinlerinde yer alan bir askeri üsse saldırdığı ve hava savunma sisteminin birden fazla uçağı vurduğu iddia edildi.

Haberde, saldırıların sürdüğü ileri sürüldü.

İsrail ise Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16'nın düştüğünü açıklamıştı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye'deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü." ifadelerine yer verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    soyun kurusun israil siyonlar hainler abd avrupa
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    S-400 ler güzel iş çıkarmış .Bu Suriye'nin işi değil
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hasbinallahu venimel vekil
    Cevapla
  • Kafkas 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olun o mazlumların ahı çıkacak elbette
    Cevapla
  • Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadisler de gecen savas mi başlıyor acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti