20 tane daha alıyorlar: Sayıları 62 olacak!

Japon Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geçen yıl ilk kez 42 adetle ordu envanterine giren F-35A model savaş jetlerine en az 20 tane F-35A daha eklenecek. Uçakların final montajı da Japonya'da yapılacak.

20 tane daha alıyorlar: Sayıları 62 olacak!
20 tane daha alıyorlar: Sayıları 62 olacak!
GİRİŞ 21.02.2018 08:45 GÜNCELLEME 21.02.2018 08:46
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Japonya'nın gelecek 6 yılda en az 20 adet F-35A savaş uçağı alacağı belirtildi. Satın almaların bir kısmı ya da tamamı yerel fabrikalarda üretilmektense doğrudan Lockheed Martin'den tedarik edilebilir.

Japonya'nın bu tedariğinde Kuzey Kore'nin artan nükleer ve balistik tehdidi,Çin'in ileri düzey asvaş uçağı filosunu genişletmesi yatıyor. Uzmanlar, Japonya'nın yeni F-35'ler alarak aynı zamanda Doğu Asya'daki düşmanları karşısında ABD askeri teknolojisine bağımlılığının da artacağını belirtiyor. 

 

 

Konuya yakın kaynakların demeçlerine göre üretim planlaması ve bütçeye göre 25 civarı bir alım da söz konusu. Yetkililer, jetlerin doğrudan ABD'den alınması durumunda ortalama maliyetinin 100 milyon dolar olduğunu ve her bir uçak gövdesi için 30 milyon dolar tasarruf edileceğini belirtiyor. 

DİKEY KALKIŞ YAPABİLEN F-35B DE ALACAKLAR

Japonya, daha önce de 42 adet F-35A satın almıştı ancak bu uçakların önemli bir bölümünün final montajı Mitsubishi tesislerinde gerçekleşmişti. Dünyada ABD dışından bu tür sadece iki fabrika bulunuyor. Biri Japonya, diğeri ise İtalya'da Leonardo Spa tarafından işletilen fabrika.

Söz konusu 42 uçak kuzey Misawa Hava Üssü'nde konuşlandırılmış ve ABD'li yetkililer Japonya'da ilk kez hizmete girecek F-35'ler için seramoniye de katılacak.

Japonya askeri yetkilileri bunun yanı sıra dikey kalkış ve iniş yapabilen F-35 serisinin B versiyonunda da almayı planlıyor. Bu tür modellerin Doğu Çin Denizi eteklerindeki adacıklarda daha fonskiyonel olduğu söyleniyor. 

YORUMLAR 28
  • barakuda 6 yıl önce Şikayet Et
    japonlar iyice mala bağladı
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin K.kore ye niye sataştigi belli oldu. K.Kore bağırıyor, bölge ülkeleri ABD'ye silah ver diye yalvarmak zorunda.
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de dikey iniş kalkış yapan modele ihtiyacımız var. Böylece hazırlanmakta olan çıkarma gemimizde sadece helikopter yerine uçak da kullanabilir hale geliriz; uçak gemimiz varmış gibi olur
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    doğan ne alaka milleti ötekileştiriyorsun senin gibi bölücüler olmasaydı şimdi herşey çok farklı olurdu tanımadığın insanların tanımadığın atalarının kalplerini okuyorsun vaybe sen neymişsin doğan
    Cevapla
  • Doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabret yakında oda olacak Senin ataların 80 sene İrticayla uğrasmasalardide Bişeyler imal etselerdi Ha ne dersin
    Cevapla
  • Doktor 6 yıl önce Şikayet Et
    Japonya dediğiniz ülke dünyanın 3. Büyük ekonomisi. Parayı veren düdüğü çalar. Sende bakarsın öyle. Al Ruslardan su serisi.hem bunlardan daha ucuz hem daha iyi.
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    ALMAYIN ABD hiç kimseye kendine karşı kullanabileceği silahı vermez....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?