İran'dan 'başörtüsü' açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbtikar, başörtüsünün baskı ve şiddetle korunmasına karşı olduklarını açıkladı.

İran'dan 'başörtüsü' açıklaması
İran'dan 'başörtüsü' açıklaması
GİRİŞ 01.03.2018 09:53 GÜNCELLEME 01.03.2018 09:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İbtikar, başörtüsü nedeniyle yaşanan tutuklama olaylarına ilişkin olarak, "Yeni nesil ile bu konuların daha fazla konuşulması ve gençlerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, ülkede başörtüsünün baskı ve şiddetle korunmasına karşı olduklarını belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Yardımcısı İbtikar, İran’da Kadınlar Günü nedeniyle Tahran’da düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başörtüsünün İran’da yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatan İbtikar, bunun sosyal istismarları önlemek için devrimden sonra halkın talebi üzerine uygulanmaya başlandığını savundu.

''YENİ NESİL İLE BU KONULARIN DAHA FAZLA KONUŞULMASI LAZIM''

İbtikar, başörtüsü nedeniyle yaşanan tutuklama olaylarına ilişkin olarak, "Yeni nesil ile bu konuların daha fazla konuşulması ve gençlerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum." görüşünü dile getirdi.

İran’da başörtüsünün baskı ve şiddetle korunmasına karşı olduğunu açıklayan İbtikar, kadınların kocalarının izni olmadan tek başlarına yurt dışına çıkabilmeleri için de dini merciler ve alimlerle görüşmelerini sürdürdüklerini kaydetti.

İbtikar, bu meselelerin hükümetin öncelikli konuları arasında olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 13
  • muallim 6 yıl önce Şikayet Et
    kadın doğru söylemiş bir kilo boya badana sürünerek yarım yamalak iğrenç bir şekilde örtünmek başörtüsünün adını kirletmekten başka bir işe yaramaz... zorla insanlar dindar olmaz...
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel dinimizi güzel kitabımızdan öğrenmiyoruz malesef başörtüsü Allahın emridir şekil şartları bellidir ama Dinimizde asla ve asla zorlama yoktur güzel ahlak vardır dini yaşayan kişinin ahlakı güzelleşir ve örtünme ihtiyacı zaten hisseder edep ve haya eder Allah ve Resulü bile hiçbir insanı hiç bir şey için zorlamamıştır
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye bi zamanlar açıklığı dayatanlar irana da herkese baskıyla kapanmayı dayattılar. bu işler sosyal patlamaya sebep olur.
    Cevapla
  • erbin 6 yıl önce Şikayet Et
    İran şeriatle yönetildiği halde İranlı kadınların hiç biri yüzlerini peçeyle örtmüyorlar. Çarşaf giyen İranlı kadınlar var. Ama Suudi Arabistandaki gibi yüzlerini peçeyle örten kadın yok. Bunun sebebi nedir acaba ? İranlıların genelinin Şia olduğunu biliyorum. Acaba Şia fıkhında bayanların yüzlerini peçeyle örtmesi hükmü yok mudur ? Bu konuyu bilen bir yorumcu arkadaş buraya yorum yazarsa sevinirim.
    Cevapla
  • G.antep 27 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede musluman bir ulke birsuru farkli mezhap var. Ama baktiginda kimseyi kimseden ayirt edemiyoruz. Acikla ortulu sayisi esit gibi bisey. Yani artik o onu bu bunu yapma zorunlulugu yok. Herkez kendi iradesini kullana biliyo.
    Cevapla
  • fırat 6 yıl önce Şikayet Et
    Peçe bir yorumdur ,bakın ben Şafi mezhebindeyim ,Hanifiye göre abdestsiz ve cenabet namaz kılıyorum. Aynı bunun gibi
    Cevapla
  • bursa 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorunuzun cevabı evet
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yılan hikayesi kıvamında bir soru tebrikler. Diyelim ki cevap aldınız. Ne işinize yarayacak?! Saygılar..
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Iranda tesettür sevdirilmesi gerek. Islam sevdirilmesi gerek. Dini semboller iptal edilmeli. Iran'a hakaret eden Islam cumhuriyetine hakaret edeceğinden Islam kelimesi kaldırılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı