İsrail'in Eski Büyükelçisi'nden skandal sözler

İmran Garda’nın sunduğu NewsMakers adlı programa katılan İsrail’in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren, Toprak Günü olarak anılan ve İsrail’in işgaline tepki eylemlerinin yapıldığı olaylarlar ilgili skandal ifadeler kullandı.

İsrail'in Eski Büyükelçisi'nden skandal sözler
İsrail'in Eski Büyükelçisi'nden skandal sözler
GİRİŞ 04.04.2018 12:17 GÜNCELLEME 04.04.2018 12:20

Eylemleri, İsrail’i yok etmeye çalışan bir girişim olarak değerlendiren Oren, İsrail askerlerinin açtığı ateşte en az 17 sivilin öldüğü olaylar için ''ölenler teröristti, Bizim keskin nişancılarımız iyidir. Sadece teröristleri vurdular'' şeklinde ifadeler kullandı.

Öldürülenler arasındaki çocuk yaştakiler ya da yaralanan yaklaşık 1500 kişiye rağmen eylemi ve eylemcileri terörizm ile suçlayan Michael Oren; Imran Garda'nın sorularına ise kaçamak yanıtlar verdi.

Eylemcilerin askerler için tehdit oluşturduğuna bir kanıtınız var mı sorusuna Oren, ''Bazı eylemciler silahla tanklarımıza saldırdı'' dedi.

Oren’in en dikkat çeken ifadesi ise aralarında 16 yaşında bir çocuğun da bulunduğu ve ellerinde pankartlarla slogan atarken ve ya eylem sırasında namaz kılarken vurulan siviller için ''öldürülenler teröristti'' demesi oldu.

Eski Büyükelçi Oren, konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadelesini İsrail’in işgal ve saldırılarına da kalkan yapmaya çalıştı. ''İsrail de Türkiye gibi sınırlarını koruyor'' diyerek tüm uluslararası hukuk ve kurumların çağrılarına rağmen yürütülen devlet terörünü meşrulaştırmaya çalıştı.

Oren ''İsrail'in sınırları neresi?'' sorusuna da yanıt verirken bu kez Filistin ile 'müzakere' den bahsetti.

 

 

Lübnan ve Mısır'la uluslararası tanınmış sınırları olduğunu söyleyen Eski Büyükelçi; ''Şu an uluslararası olarak tanınmayan ve denetlenmeyen tek sınır Batı Şeria sınırı. Ancak bu sorunun Filistinlilerle müzakerelerle çözülebileceğini umuyoruz'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi