Filistin'de şehit sayısı 32'ye yükseldi

Gazze sınırında 30 Mart'ta düzenlenen gösteriler sırasında yaralanan bir Filistinli'nin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte İsrail'in şehit ettiği Filistinli sayısı 32'ye yükseldi.

Filistin'de şehit sayısı 32'ye yükseldi
Filistin'de şehit sayısı 32'ye yükseldi
GİRİŞ 09.04.2018 13:15 GÜNCELLEME 09.04.2018 13:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail ablukası altındaki Gazze sınırında 30 Mart'ta  düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" sırasında yaralanan Filistinli Mervan Avad  Kudeyh'in bu sabah hayatını kaybettiği bildirildi. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli Kudeyh tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

18 YILDA 24 GAZETECİYİ KATLETTİ

Gazze'de "Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamındaki barışçıl gösterileri kana bulayan İsrail, gazeteci Yaser Murteca'yı görevi başında şehit etti. İşgalci İsrail, son 18 yılda 24 gazeteciyi katletti.

 

 

 

32 ŞEHİT, 2 BİN 850 YARALI

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus beldesi nüfusuna kayıtlı Kudeyh'in  hayatını kaybetmesiyle 30 Mart'tan bu yana devam eden gösterilerde İsrail  askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 32'ye yükseldi, 2 bin 850'den fazla Filistinli ise yaralandı.

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma  gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve  2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden  sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları  barışçıl gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.

TOPRAK GÜNÜ NEDİR

İsrail, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan  İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun  üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto etmek için genel greve gitti ve  gösteriler düzenledi. İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş  açarak 6 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı.

"Toprak Günü" olarak anılan bu olay, İsrail ile Filistin arasındaki  çatışmanın kaynağı olan toprak konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin  simgesi olarak görülüyor.

YORUMLAR 3
  • İTTİHAD I İSLAM 6 yıl önce Şikayet Et
    filistinli kardeşler kadar bizde sahip çıksak kimse hiç bir şey yapamaz . malesef biz sesiz kalınca onlar ölüyor. silahlara karşı taş atıyorlar 50 senedir. onlardaki imana kurban olayım. Allahım kurtar bu mazlumları o köpeklerin baskısından. amin
    Cevapla
  • gökmen 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc israilın belasını versın inşALLAH tez zamanda olur
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    amin İNŞAALLAH zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf için ikinci aşama! Tek tek hesap verecekler
Bakan Yerlikaya: Tuzakları yerle bir edeceğiz!