Ve Yulia Skripal taburcu edildi

Dünyayı birbirine katan Rus ajan ve kızının tedavisinde yeni gelişme var. İngiltere'de sinir gazıyla zehirlendikten sonra günlerce hastanede kalan Yulia Skripal, bugün hastaneden ayrıldı.

Ve Yulia Skripal taburcu edildi
Ve Yulia Skripal taburcu edildi
GİRİŞ 10.04.2018 10:55 GÜNCELLEME 10.04.2018 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere'de zehirlendikten sonra hastaneye kaldırılan Rus çifte ajan Sergey Skripal'in kızı Yulia, bugün taburcu edildi. Baba Skripal'in de yoğun bakımdan çıktığı geçen hafta açıklanmıştı.

33 yaşındaki Yulia, geçen hafta ilk kez açıklama yapmış ve önceki hafta komadan çıktığını belirtmişti.

Yulia Skripal'in suskunluğunu bozması, Rusya devlet televizyonunun yayınladığı ses kayıtlarından sonra gerçekleşmişti. Doğruluğu kanıtlanmamış ses kaydına göre; Rusya’daki kuzeniyle konuşan Yulia, babasıyla birlikte iyileşme süreci içinde olduklarını ve geri dönülmez hasar almadıklarını ifade ediyordu.

Uluslararası bir krize yol açan zehirlenme olayı, 4 Mart tarihinde İngiltere'nin Salisbury kentinde yaşanmıştı.

İngiltere, Skripal ve kızını zehirleyen sinir gazının Sovyetler Birliği döneminden kalma bir teknolojiyle yapıldığını belirlese de, bu korkunç silahın Rusya’da üretilip üretilmediği henüz kesin değil.

Skripal krizi, 1945-1990 yılları arasındaki Soğuk Savaş’tan bu yana, Moskova’yla Batı’nın yaşadığı en büyük kriz olarak görülüyor. İngiltere’yle birlikte saf tutan Batı devletleri, yaklaşık 150 Rus diplomatı sınır dışı ederken, Rusya da aynı şekilde bu ülkelere karşılık veriyor.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalanın daniskası, yok zehirlenmişlerde, madde Rusya kaynaklıymışta falan filan. Okadar gizli ve özel bir zehir de nasıl iyileşti bu insanlar. Rusya bunları zehirleyecekti de 2sn de öldüren zehir mi yok elinde. zehirin antidotunu mu verdi ingiltereye, nasl iyileşti bunlar. Rusya ile Türkiye'yi zor durumda bırakmak için planlı şekilde sahneye konan oyunların bir başka perdesi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması