Süre doldu! Netanyahu o isimleri sınır dışı etti

İsrail, Ayrım Duvarı'na Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Ahed et-Temimi'nin (17) resmini çizen 2 İtalyan graffiti sanatçısını sınır dışı etti.

Süre doldu! Netanyahu o isimleri sınır dışı etti
Süre doldu! Netanyahu o isimleri sınır dışı etti
GİRİŞ 30.07.2018 16:57 GÜNCELLEME 30.07.2018 17:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kimlikleri açıklanmayan İtalyan sanatçıların avukatı Azmi Masalha, müvekkillerinin bugün İsrail'den ayrıldığını ve 10 yıl boyunca ülkeye girişlerinin yasaklandığını belirtti.

72 SAAT SÜRE VERMİŞLERDİ

İtalyan sanatçılar, Temimi'nin portresini Ayrım Duvarı'na çizdikten kısa süre sonra cumartesi günü İsrail güçleri tarafından "yıkıcı eylem yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

 

 

Ayrı ayrı gözaltı merkezlerine götürülen İtalyan sanatçılar, dün serbest bırakılmıştı. İsrail makamları 2 İtalyan sanatçının vizelerini iptal ederek 72 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istemişti.

"CESUR KIZ" DÜN SERBEST BIRAKILMIŞTI

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nebi Salih beldesinde ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenleyen İsrail askerine tokat atması üzerine "Filistinli cesur kız" olarak anılan Ahed et-Temimi, gözaltına alınarak İsrail makamlarınca 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temimi, dün tutukluluk süresinin sona ermesiyle İsrail'in kuzeyindeki HaSharon Cezaevi'nden serbest bırakılmıştı.

Ahed et-Temimi, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Beykozlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamim israil projesi olabilir iyi arastirildiginda nedense israilin bu kiza pek dokunamadi gorulur istese aninda yok eder ressamlarda gostermelik cizimleri bitti sinir disi edildi amac kizi kahramanlastirmak sonrasi gelecektir
    Cevapla
  • Mısafır 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın taktıgı seye bak bır duvar ressamı ve bır kız ne kadar saygı deger aklı basında bı lıder yahudılerın korkak oldugunu bılırdım ama bu tam bı sızofren akıl hastası aynen bay trump gıbı abı bunların kafası hıc calısmıyo be.
    Cevapla
  • Murad1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz dünyanın en korkak ve en kalleş ülkesiniz. Siz resimlerden bu kadar koltuğunuza göre Ahet Temimi gibi 10 filistinli yan yana gelse çocuk bezi ile gezersiniz
    Cevapla
  • memet moral 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Tüm kafirleri yahudileri Tüm Haçlıları Teröristleri paramparça etsin inşaallah cehenemin yedi kat dibine soksun yüce mevlam Âmin
    Cevapla
  • Akhi 5 yıl önce Şikayet Et
    israile ölüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!