ABD'nin yeni nesil bombardıman uçağı! Seçilen yer dikkat çekici

ABD Hava Kuvvetleri B-2 hayalet bombardıman uçakları için Güney Dakota'daki Ellsworth Hava Kuvvetleri Üssü'nün seçildiğini, ilk eğitim birimlerinin burada eğitim alacaklarını açıkladı.

ABD'nin yeni nesil bombardıman uçağı! Seçilen yer dikkat çekici
ABD'nin yeni nesil bombardıman uçağı! Seçilen yer dikkat çekici
GİRİŞ 29.03.2019 17:35 GÜNCELLEME 29.03.2019 17:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Amerikan Hava Kuvvetleri'nden Çarşamba günü yapılan açıklamada, ABD havacılık tarihinin önemli bir dönüm noktasını teşkil eden B-21 Raider uzun menzil hayalet bombardıman uçağı için seçilen üssün, Güney Dakota'daki Ellsworth Hava Kuvvetleri Üssü olduğunu ve uçağın ilk eğitim birimlerinin burada çalışacağını açıkladı.

 

 

Açıklamada, Ellsworth Üssü'nün gerekli operasyonları yerine getirmek için en uygun yer olduğu ve maliyetin azalmasına katkı sunacağı bilgisine yer verildi.

Ayrıca Missouri'deki Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü ve Teksas'taki Dyess Hava Kuvvetleri Üssü'nün B-21 Raider filosu ağırlamaya hazır olduğu açıklandı.

 

 

Açıklamayı yapan Hava Kuvvetleri Sekreteri Heather Wilson, ''Bu üç bombardıman üssü B-21 Raider için çok uygun. İlk B-21 Raider'ın 2020'lerin ortasından itibaren teslim edileceği planlanıyor. Ardından teslimatların üç temelde de aşamalı olmasını bekliyoruz'' dedi.

Hava Kuvvetleri, Ellsworth'taki mevcut B-1 Lancers ve B-2 Spirits uçaklarının yerini ilerleyen zamanlarda, B-21'lere kademeli olarak devretmeyi planlıyor.

B-21 Raider

B-21 Raider, B-2 bombardıman uçağına benzer bir stilde dizayn edilmiş modern bir hayalet uçak. Nortthrop Grumman şirketi tarafından geliştirilen uçak, Aralık 2018'de kritik tasarım aşamasından onayla ayrıldı.

Uçak Hava Kuvvetleri tarafından, ''dönüm noktası'' olarak nitelendiriliyor. Ancak şuan kamuoyunda bilinen radara yakalanmadan uzun menzilli operasyonlar yürütebilme yeteneği.

Bir diğer tartışma konusu ise uçağın maliyeti. B-21 Raider'ların birim başına maliyetinin 564 milyon dolar olduğu öne sürülüyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 9
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyin göçü veriyorduk. Beyin göçü alalım. Milyon dolarlara futbolcu transfer edeceğimize bilim adamı transfer edelim. Haksız mıyım arkadaşlar ?
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sealth teknolojisine çok güvenmeyin. tespit radarı teknolojisi de gelişiyor. bence uçağı verimli yapan hız kıvraklık ve taşıma kapasitesi... f35 de hantal. bence en güzel uçak grippen.
    Cevapla
  • Turuncu 5 yıl önce Şikayet Et
    radara yakalanmama özelliği uçağın dizaynı ile alakalımı acaba
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim nükleer silahlanmamız mecbur olduğunu bir kez daha ortaya koydu!
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha iyilerini üreteceğiz İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sinvar'ın teklifi İsrail'in sinirlerini bozdu!
İngiltere'den Avrupa'nın ilk nükleer adımı