İsrail topraklarına taşınan özel mezar

İsrail devletinin fikir babası, Siyonizm Hareketinin kurucusu Theodor Herzl'in tek torununun mezarı Kudüs'e nakledildi.

İsrail topraklarına taşınan özel mezar
İsrail topraklarına taşınan özel mezar
GİRİŞ 05.12.2007 19:11 GÜNCELLEME 05.12.2007 19:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Herzl'in torunu Stephen Theodore Norman, Kudüs'teki Herzl Tepesi'ndeki mezarlıkta, siyonist liderlerin gömülü olduğu yerde yeniden defnedildi. Herzl'in torunu Stephen Theodore Norman için 2 gün önce, Washington'da 1946'da ölümünün ardından gömüldüğü yerde bir tören düzenlendikten sonra, tabutu İsrail'e nakledilmişti.

Yeniden defin törenine, İsrail'in Diaspora'dan sorumlu Bakanı İzak Herzog ile Yahudi Ajansı Başkanı Ze'ev Bielski de katıldı. Viyana'da 1918'de doğan ve İngiltere'ye yatılı eğitim için gönderilen Stephen Norman, Cambridge üniversitesinde hukuk eğitimi almış; daha sonra İngiliz Ordusu'na katılarak, İkinci Dünya Savaşı sırasında Uzak Doğu'da Kraliyet Topçu sınıfının bir subayı olarak görev yapmıştı.

Theodore Herzl'in en küçük kızı olan annesi Trude Neumann ve babası Richard, Nazi soykırımı sırasında ölmüşlerdi. Washington'daki İngiliz büyükelçiliğinde bilim ataşesi olarak görev yapan Norman, 28 yaşındaki iken, anne babasının soykırımda öldüklerini öğrenmesinin ardından bunalıma girmiş, bir köprüden atlayarak yaşamına son vermiş ve Washington'da gömülmüştü. Geçen yıl Dünya Siyonizm Örgütü ve İsrail hükümeti, Herzl'in iki çocuğu Hans ve Pauline'in mezarlarını da Herzl Tepesi'ndeki mezarlığa taşımıştı.

Stephen Theodore Norman'ın mezarının da nakledilmesiyle Herzl ailesi, aynı mezarlıkta toplanmış oldu. Herzl'in, 1904'te ölümünden önce, kendisi ve ailesinin diğer fertlerinin, gelecekteki Yahudi devletinde gömülmelerini vasiyet ettiği belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • zafer ekin 17 yıl önce Şikayet Et
    akıl kalmamış. dünyayı yönetiyor olabilirsiniz ama yahudiye bir devlet yok israil diye bir devlete yok onlar dirisini getiremiyorlar ölülerinimi getirmeye çalışıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail basınından endişe dolu analiz: Türkiye Orta Doğu'daki hedeflerine ulaşmamalı!
Dikkat çeken KAAN açıklaması: Birkaç ülkeyle temas halindeyiz