Çavuşoğlu haddini bildirmişti! Sadece 2 kişi destekledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hem insanlık hem siyaset dersi verdiği Fransız parlamenter Sonia Krimi, Twitter'da Türk kullanıcılardan kurtulamadı. Yüz binlerce protesto mesajı ile karşılaşan Krimi'yi sadece iki kişi destekledi.

GİRİŞ 14.04.2019 14:35 GÜNCELLEME 17.04.2019 14:50
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri'nde, Fransız parlamenter Sonia Krimi, Türkiye'nin Ermenilere karşı soykırım uyguladığını iddia etti. Bu açıklamalara yönelik olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Ruanda'da, Cezayir'de yaptıklarınızı unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın" sözlerini duyan Krimi ve beraberindekiler salonu terk etti. 

 

 

Olayın ardından Twitter'da paylaşımda bulunan Sonia Krimi'nin tweetlerine binlerce cevap geldi.

Türk kullanıcılar, Türk bayrakları tweetleri ile Sonia Krimi'nin "Ermeni soykırım" iddialarını protesto ederken Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözlerini paylaştılar.  İki kişi hariç...

 

 

SADECE İKİ KİŞİ SONİA KRİMİ'Yİ DESTEKLEDİ

Ne doğduğu ülke Tunus'tan ne de vatandaşlığına geçip siyaset yaptığı Fransa'dan hiç kimsenin desteğini alamayan Sonia Krimi'ye gelen cevaplarda sadece iki kişinin tweetleri dikkat çekti.

Sonia Krimi'nin Türklerin Ermenilere soykırım uyguladıkları iddiaları sonrasında yaşananlara destek veren ve sosyal medya hesabında "Sonia, Türkiye'nin faşist hükümet temsilcilerini ve AKP ya da MHP vekillerini umursama. Onlar tarihin çöplüğünde son bulacaklar ama gerçek sonsuza kadar sürecek" mesajını paylaşan isim, TBMM 25. ve 26. dönem HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir. 

Fransız parlamenterin Ziya Pir'e yönelik paylaştığı "Desteğiniz için teşekkür ederim" mesajının altına yazılanlarda ise, Krimi'yi destekleyen bir kullanıcının daha olduğu görüldü.

"Ayrıca, bir Türk vatandaşı olarak sana destek olduğumu bilmeni isterim. Bu faşist Türk zihniyeti, bugün kendi vatandaşlarına işkence ve zulüm ediyor" cümleleri ile Krimi'yi destekleyen hesabın içeriğine bakıldığında, Türkiye aleyhtarı bir FETÖ destekçisi olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 59
  • Babareis 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bunlar bu ülkeden maaş alıyorlarsa yazıklar olsun o zaman herşeyi hakediyoruz.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Hükemetin yerine ben olsam o işkence var diyene 1 milyonluk dava açarım.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de Türk vatandaşı olarak diyor bu çok kanıma dokunuyor. Bunun gibi kansızları bizden yazmasınlar(atın vatandaşlıktan). Kime benzemek istiyorlarsa oraya yazsınlar
    Cevapla
  • kosovali_prizren 5 yıl önce Şikayet Et
    hdp kapatilmali her milletvekilisi teror destekçisi ve Türliye duşmani
    Cevapla
  • Brhm 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam Mevlüt ÇAVUŞOĞLU. Reis gibi Mevlüt Bey de Haçlılara haddini bildirip rezil ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti