Poroşenko'ya büyük şok! Seçimi kaybetti, tüm dünyası değişti

Ukrayna Başsavcılığı, Devlet Başkanı Petro Poroşenko hakkında soruşturma başlattı.

Poroşenko'ya büyük şok! Seçimi kaybetti, tüm dünyası değişti
Poroşenko'ya büyük şok! Seçimi kaybetti, tüm dünyası değişti
GİRİŞ 13.05.2019 11:26 GÜNCELLEME 13.05.2019 11:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kiev Bölge İdare Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Poroşenko hakkında yargıya müdahalede bulunduğu şüphesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

 

 

Açıklamada Poroşenko’nun, 2016 yılında devlet kontrolüne geçen ülkenin en büyük bankası Privatbank ile ilgili yürütülen dava sürecinde hakimlere baskı uyguladığı iddiasının incelendiği belirtildi.

Ukrayna’da devlet, ülkenin en zengin isimlerinden İgor Kolomoyskiy’nin sahibi olduğu Privatbank’a 2016 yılında el koymuştu.

 

 

Ülkenin yeni devlet başkanı seçilen Vladimir Zelenskiy ile bağlantılı olduğu iddia edilen Kolomoyskiy, geçen ay Privatbank'a 2 milyar dolarlık tazminat davası açmıştı.

Zelenskiy’nin önümüzdeki haftalarda yapılacak yemin töreninde devlet başkanlığı görevini Poroşenko’dan devralması bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • <|> 4 yıl önce Şikayet Et
    Poroşenkoya yazık ettiler bir komedyen ile ülke yönetilmez... Demek ki yakında Rusya tekrar eski şaşalı günlerine dönecek.
    Cevapla
  • Gurbetkusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynada olan bizlere de bir sorun , uzuldukmu diye. Ulke bitmis, enflasyon ucmus, Avrupanin 40 milyon nufusuyla en fakiri olmus , rusvetsiz is donmez olmus, ulkeye yatirimi birak gelen yatirimcidan rusvet isteyerek geleni kacirtmis, insanlar Avrupanin en verimli siyah inci chernozom topraklarina sahip verimli ulkelerini birakip kacarak multeci gibi Avrupaya gocer olmus, ulke bosalmaya baslamis vuracagi en dip seviyeyi gormus, sen cikmis yazik oldu diyorsun, ne yazik olmasi Allah askina adam zengin geldi dunyanin en zenginleri arasina girdi perisan etti herkesi bilip bilmeden konusmayalim lutfen. Komedyen dediginiz adamda bos bir adam degil arkasinda kimler var biraz arastirin. Saygilar
    Cevapla
  • jabbar 4 yıl önce Şikayet Et
    Malezya da Necib Razak secimi kaybetti iceri dustu, simdi Ukrayna...
    Cevapla
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanı 1 valiyle yöneten neslimin farkı .ukraynaynın ensesinde rus nefesinin rüzgarı .işte böyle olur yeni duzen .küfarın gücü olabilir seninde kur an nın kuralı var uy .bak o zamn ne kafir seni ezebilir .ne de araya sazanoğlu fitnesi ekebilir,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı