Dorian Kasırgası ilerliyor: ABD'den sonra o ülke alarma geçti

ABD'nin güneydoğusunda etkili olan Dorian Kasırgası, Kanada'nın en doğusundaki Nova Scotia bölgesine doğru ilerliyor. Yeniden Kategori 2 seviyesine yükselen kasırganın hızının saatte 160 kilometreye ulaştığı belirtiliyor.

Dorian Kasırgası ilerliyor: ABD'den sonra o ülke alarma geçti
Dorian Kasırgası ilerliyor: ABD'den sonra o ülke alarma geçti
GİRİŞ 07.09.2019 23:05 GÜNCELLEME 07.09.2019 23:05
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD'nin güneydoğusundaki bazı eyaletleri etkiledikten sonra kuzeye yönelen Dorian Kasırgası, Kanada'nın en doğusunda yer alan Nova Scotia bölgesine ilerliyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Dorian Kasırgası Kanada'nın en doğusundaki Nova Scotia bölgesine yaklaştı. Dorian, yeniden Kategori 2 seviyesine yükseldiği ve saatte 160 kilometre hızla Nova Scotia'yı etkileyecek. Rüzgarın etkisiyle Nova Scotia'da elektrikler kesildi ve 200 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

HIZINI KAYBETMESİ BEKLENİYOR

Kasırganın pazar günü Kanada'nın en doğusundaki bazı bölgeleri etkiledikten sonra hızını kaybetmesi bekleniyor.

Kategori 5 seviyesinde Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası nedeniyle şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 43 olarak rapor edildi. Bahamalar'daki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bölgeyi şu ana kadar vuran en büyük kasırga olarak kayıtlara geçen Dorian, Bahamalar'da büyük hasara neden oldu ve binlerce kişi de evsiz kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu duruma kimse üzülmesin bu kasırgayı yapan zaten Allah. Zamanında Lut peygamberin kavmi tamamen yoldan çıktı sonra Allah o kavmi ne hale getirdi unuttunuz mu ? asit yağdırdı Allah o sapkınların başına asit helak etti o kavmi.
    Cevapla
  • Ali29 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür afet olaylarına sevinilmez ama söz konusu kafirler ve münafıklar ise dünyada yaşanan huzursuzluğun göz yaşının akan Müslüman kanının kaynağı da bunlar ise biz garip Müslümanların da elinden pek bir şey gelmediği için işimiz böyle Allah'ın verdiği gazaba sevinmeye kaldı. Allah'ın gazabı laneti kafirlerin ve gayri müslimlerin üzerine olsun. Allah Müslümanlara da biran önce birlik ve beraberlik versin.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Batan abede köpegi
    Cevapla
  • Trabzonlular 4 yıl önce Şikayet Et
    SUDIARABISDAN alir dolarları yaralarını sarar sarı turp arablar sağolsun
    Cevapla
  • Atila 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım hayırlı ise kasırgayı abd ye gönder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası